HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Elkeseredtek ...

Elkeseredtek és tanácstalanok a Fidesz vesztes polgármesterei

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Nagy az elkeseredés a bukott fideszes polgármesterek körében a fővárosban, mert a kormánypártban senki nem számított ilyen katasztrofális vereségre. Még a választás előtt közvetlenül készített belső használatra szánt mérések is azt mutatták, semmi gond.

Az Index összefoglalójából kiderül, annak ellenére tudott győzni az ellenzék, hogy szinte az összes kormánypárti polgármester növelni tudta öt évvel ezelőtti szavazatszámát. Ellenzéki és kormánypárti források is arról beszélnek, hogy lebecsülték az összefogás erejét. Ezt mutatja, hogy az ellenzék október 13-án több szavazót tudott megmozgatni, mint amennyit a szétszabdalt ellenzék 2014-ben. A szavazókat nem érdekelte, hogy melyik párt jelöltjét támogatja az összefogás. Vagyis egyértelműen protest szavazatokról van szó. 

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A vesztes polgármesterek jó része egyszerű képviselőként folytatja a munkát, az eddigi képviselők jó része azonban munka után nézhet, hiszen mindössze négy kerületben sikerült többségbe kerülni a Fidesz–KDNP-nek. Most már csak abban reménykednek a kormányoldalon, hogy az ellenzék képtelen lesz hosszú távon is együtt dolgozni, s akkor jöhet el ismét az ő idejük. 

A 444.hu Ughy Attilát, a XVIII. kerület eddigi polgármesterét szólaltatta meg, aki szerint a bukás részben a Borkai-botránynak köszönhető, illetve annak, hogy az elkényelmesedett Fidesz nem reagált a skandalumra. – Ha egy nagy rendszer elkényelmesedik és kevés kontrollmechanizmust épít be ilyen helyzetekre, akkor a most tapasztalt következményekkel kell számolnia – mondta.

HIRDETÉS

A 24.hu-nak név nélkül nyilatkozó vesztes polgármesterek egy része szintén a Borkai-videóban látja a vereség okát, aminek hatása Győrben volt a legkevésbé érzékelhető, hiszen Borkai Zsoltot újraválasztották, sokkal inkább az amúgy is erősebb ellenzéki táborral rendelkező főváros érezte negatív hatását, ahol a videóval felbosszantott ellenzéki választók a lábukkal szavaztak. Akkor kezdtek aggódni a kerületi polgármesterek, amikor látták, hogy Tarlós István főpolgármester többször nyíltan nekiment Borkainak, illetve amikor látták a pártközpont rémült kapkodását.

Arról is beszéltek, hogy a párt nem figyelmeztette őket a baljós jelekre és a vereség növekvő lehetőségére, ezért B tervet sem dolgoztak ki, hogyan politizáljanak a vereség után, illetve kommunikációra sem tudtak felkészülni. 

Volt olyan polgármester is, aki ennél sokkal kritikusabb hangot ütött meg. Szerinte a fővárosban és több nagyvárosban egyetlen ügy miatt nem indult volna meg ilyen földcsuszamlásszerű hangulatváltozás. Az eredmény inkább azt mutatja, hogy egyre több választó sokall be Mészáros Lőrinctől és az Orbán-rendszer más, visszatetsző elemeitől.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,972lájkolóTetszik
3,644követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek