HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A győri össze...

A győri összefogást borító jobbikos beül a közgyűlésbe

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Hiába lépett vissza és borította az utolsó pillanatban a győri ellenzéki összefogást – társaival együtt – a jobbikos Fodor Roland, a város közgyűlésébe beülhet. Ironikus módon éppen az általa felrúgott ellenzéki összefogás kompenzációs listájáról.

HIRDETÉS

Attól ugyanis, hogy a vele együtt összesen négy jobbikos politikus mégsem indult el az egyéni körzetekben, a kompenzációs lista nem változott. Mivel Fodor Roland annak második helyén szerepelt, így az önkormányzati választás eredményének értelmében mandátumhoz jutott.

Ismert, hogy Borkai Zsoltnak a választás előtt másfél héttel kirobbant botránya ellenére a politikust szorosan ugyan, de újraválasztották polgármesternek, és a 16 egyéni választókerületből is 15-ben a kormánypártok jelöltjei győztek. Az egyetlen egyéni nyertes ellenzéki képviselő mellett a közgyűlésbe bekerült még kompenzációs listáról az ellenzéki polgármester-jelölt Glázer Tímea, illetve a helyi MSZP-t vezető Pollreisz Balázs. Két képviselője bekerült a Civilek Győrért elnevezésű szervezetnek – ez az a csoportosulás, amelynek több tagja együtt bulizott a kiugrott jobbikosokkal –, illetve egy harmadik civil is.

Borította a Jobbik a győri ellenzéki összefogást – Az országos vezetés már megbüntette őket | Magyar Hang

Fodor Roland megkeresésünkre azt mondta, hogy természetesen beül a közgyűlésbe. Azt kizártnak nevezte, hogy a Fidesszel közös frakcióban dolgozzon, a civilekkel viszont most megnézik, hogy megtalálják-e a közös nevezőt. Amennyiben hasonlóan látják Győr jövőjét, akkor elképzelhető, hogy képviselőcsoportot alakítanak.

HIRDETÉS

A kihátrálást bejelentő Facebook posztjában a politikus egyébként éppen azzal indokolta, hogy beszálltak, majd hirtelen kiszálltak az ellenzéki együttműködésből, hogy így akadályozzák meg “a nemzetellenes baloldali pártokat” a külön-külön frakció alapításában. A Jobbik országos vezetése elítélte a lépésüket és etikai vizsgálatot is indított a négy érintett ellen.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,248lájkolóTetszik
3,033követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Rá kell venni az embereket, hogy gondolkodjanak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Lászlóval, Nényei Pállal, Erős Antóniával és Szellő Istvánnal. Portré Varga Mihályról. Keresse a lapot az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek