HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Balatoni nádi...

Balatoni nádirtás az ingatlanbiznisz jegyében

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

A part menti sáv szinte mindenhol beépül. A helyieknek, a régi vágású embereknek talán kevésbé tetszik, ami most zajlik a Balatonnál – szólalt meg nemrég a sajtóban szinte büszkén, az „új idők” új hangján egy ismert ingatlaniroda siófoki vezetője. „Igény van erre” – mondta még, és mindezt kiegészítette egy szomorú ténnyel: „amíg a helységek engedik a településrendezés e módját, addig biztosan nem lesz megállás”.

HIRDETÉS

Egyelőre pedig engedik, hiszen anyagi érdekük fűződik hozzá. Az építkezési láz nem idén tört ugyan ki, tavaly év végén azonban a magyar állam is „besegített” abba, hogy még jobban pörögjön az ingatlanüzlet. A parlament módosította (pontosabban likvidálta a külön) Balaton-törvényt; a fontos változás, hogy azóta az állam és az önkormányzatok kiemelt fejlesztési területeket jelölhetnek ki, ami még inkább felpörgeti majd a természeti környezet kárára zajló falazást-betonozást.

Mészáros Lőrinc, a Bulibáró, akinek cége a Balatont is bekebelezné | Magyar Hang

Hogy a part menti sáv beépítése gőzerővel zajlik, arról bárki meggyőződhet. Senki ne higgyen azonban a saját szemének: a helyzet ugyanis rosszabb a láthatónál. Számtalan luxusotthon, jachtkikötő még csak a tervezőasztalon létezik.

(…)

HIRDETÉS

– A Balatont övező mintegy 240 kilométeres partszakaszból ma már csupán 110 kilométernyi a természetes közeg – mondja érdeklődésemre Tóth Viktor, az MTA Ökológiai Kutatóközpont főmunkatársa. – A többi beépített, belakott terület. Az utóbbi években felgyorsult építkezési tempó, a koncentrált üdülőtelepek szaporodása sajnos tovább szűkíti a természetes szakaszokat.

(…)

Miért veszélyes a nádirtás? Miért ártanak az építtetők egyszerre a természetnek, az ország közösségének és a part menti luxusapartmanok megvásárlóinak? Milyen gigaberuházások zajlanak Alsóörsön? Mit tehet az önkormányzat? A válaszokat keresse a Magyar Hang október 11-én megjelent 2019/41. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/41. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,745lájkolóTetszik
3,047követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek