Máris 2022-ről beszél az ellenzék

Máris 2022-ről beszél az ellenzék

Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester (k) beszédet mond az önkormányzati választások eredményváró rendezvényén a budapesti 400 Bárban 2019. október 13-án. Tőle balra Barabás Richárd, a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja és szóvivője, Élő Norbert, a DK politikusa és Gy. Németh Erzsébet, a DK elnökségi tagja, jobbra Molnár Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője, Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke és Molnár Csaba, a DK EP-képviselője, ügyvezető alelnöke (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Most szólok, a 2022-es győzelemhez kevés lesz az egy egy elleni küzdelem, közös listára, jelöltekre és közös programra van szükség – ezt mondta a Népszavának adott interjúban Molnár Zsolt. Az MSZP budapesti elnöke szerint együttműködésre vannak ítélve, ezt az elmúlt időszak választásai világosan megmutatták.

A politikus szerint ahhoz, hogy a 106 választókerület jelentős részét megszerezzék, a „szabadság erőinek” intenzív jelenlétre van szükség a kisebb településeken is. Például úgy, hogy az uniós forrásokra közvetlenül pályázó nagyvárosok bevonják a projektekbe a környező településeket. Így megtörhető a kisebb települések vállalkozóinak, intézményeinek, közmunkásainak fideszes függése.

Karácsony: Visszavisszük Budapestet Európába | Magyar Hang

Molnár

Zsolt beszélt arról is, hogy a fővárosban várhatóan visszaállítják a frakciók működését,

amit „Tarlós István és a Fidesz vállvetve megszüntetett, hogy nehezítse az

ellenzék helyzetét”. Bízik abban, hogy a korábban MSZP-s, a mostani voksoláson

azonban a kormánypártok támogatását elfogadó pesterzsébeti Szabados Ákos

átgondolja a helyzetét.

Orbán Viktor miniszterelnök múlt vasárnap este elmondott szavai kapcsán úgy látta, hogy azt majd a jövő értelmezi. – Azt viszont biztos, hogy Orbán Viktor is megtanulta, hogy aki büntetni akarja Budapestet, az hosszú távon veszít – fűzte hozzá.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.