HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Megbüntették ...

Megbüntették a szavazók a városi költségvetés útjába álló Fideszt

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Korábban írtunk már arról, hogy Budapest XV. kerületében bojkottálták a Fideszes képviselők a büdzsé elfogadását. Ilyen lépésekkel egy választás előtt meglehetősen nehéz helyzetbe lehet hozni az ellenfelet, mert ha elhúzódik a büdzsé elfogadása, az fennakadásokat okozhat egy önkormányzat működésében, például arra kényszerítheti, hogy visszafogjon alkalmi, vagy akár rendszeres kiadásokat is. A XV. kerületi Fidesz lapunknak úgy nyilatkozott: meghatározott költségvetési tételeket kifogásoltak, például a jegyzői irodára fordított kiadásokat, és úgy vélték, a költségvetés kizárólag a DK kifizetőhelyeként kezeli a kerületet, ahol a jegyző Lamperth Mónika, Gyurcsány Ferenc jelenlegi DK-elnök egykori belügyminisztere.

HIRDETÉS

A XV. kerületben a huzavona miatt az önkormányzati dolgozók korábban tervezett béremelésre nem volt lehetőség, emiatt sok munkavállaló elhagyta az önkormányzatot, a közétkeztetés és az önkormányzati rendészet napi működőképessége is veszélybe került. Az akkor tízfős Fidesz-frakció ellenszavazatai mellett a szavazásokon négy független képviselő, köztük három volt fideszes és egy MSZP-ből kizárt politikus tartózkodott, így a polgármester mögött nem volt többség a 21 fős testületben.

Ha a választók a saját bőrükön kezdik érezni az elhúzódó patthelyzet hatásait, ilyen esetben a szavazatukkal akár büntethetik is a városvezetést.

Büdzsé híján az összeomlás szélén egy pesti kerület | Magyar Hang

Ám ez most nem így történt, a teljes baloldali-liberális összefogás által támogatott Németh Angéla folytathatja a kerület élén (55 százalékot szerzett, a fideszes Pintér Gábor csak 39-et). Ráadásul nagy többséget kapott a háta mögé, hiszen mind a 14 egyéni választókörzetet megnyerték a jelöltjei, a Fidesz–KDNP színeiben mindössze öten jutottak be kompenzációs listáról (a Kétfarkú Kutyapárt egy jelöltje ugyanezen az úton került a testületbe).

HIRDETÉS

Hódmezővásárhelyen is akadtak gondok a büdzsé körüli egyetértéssel, mióta az ellenzéki Márki-Zay Pétert választották meg polgármesternek a 2018 februári időközi választáson. Lázár János korábbi Miniszterelnökséget vezető miniszter városát kisebbségben kezdte kormányozni Márki-Zay Péter. A kassza kulcsa gyakorlatilag a polgármesterrel politikailag szembenálló fideszes többségnél volt, harmadik nekifutásra azonban mégis dűlőre jutottak, bár maga a polgármester a szavazáskor nemmel voksolt a fideszes tervezetre.

Mostantól már Márki-Zay Péternek sem kell ezzel a problémával szembenéznie,
a Mindenki Magyarországa-Tiszta Vásárhelyért Egyesület rendkívül magas, 66 százalékos részvétel mellett a tízből kilenc egyéni választókerületet megnyert (magabiztosan, legalább tíz százalékponttal mindegyikük), míg a Fidesz–KDNP mindössze egyet, a testületben így a kompenzációval együtt 9:5 az arány a javukra. Maga Márki-Zay Péter a vártnál is magabiztosabban győzött a fideszes Grezsa Istvánnal szemben (57 százalék a 42 ellenében)

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
R. Kiss Kornélia
R. Kiss Kornélia
Újságíró, a Magyar Hang alapító szerkesztőségének tagja, a lap állandó szerzője. Nyolc évig a Magyar Nemzet kulturális, majd belpolitikai rovatának munkatársa. A Eurotopics európai sajtófigyelő magyarországi tudósítója. Minden érdekli.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,803lájkolóTetszik
3,050követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Sokk, lincshangulat, hergelés – Magyar Hang-ajánló

Páros Interjú Pálinkás Józseffel és Magyar Bálinttal, beszélgetés Hadházy Ákossal, valód nemzeti konzultáció. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Flaszter 78. – Koronavírus: Kitört a pánik, üresek a polcok

Dévényi István e heti vendégei: Szalai Szabolcs, a Jövő TV főszerkesztője és Lukács Csaba, a Magyar Hang lapigazgatója.

Ferenc pápa gyengélkedik