HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Megszólalt Or...

Megszólalt Orbán Viktor a Borkai-ügyről

HIRDETÉS

Befolyásolhatták az önkormányzati választások eredményét a Borkai Zsoltról nyilvánosságra került felvételek – ismerte el a Hír Televíziónak adott nyilatkozatában Orbán Viktor. A miniszterelnök megfogalmazása szerint „mindenkit megérint az ilyesmi, hiszen mindenkit megdöbbent és megráz, ezért valamilyen hatást biztosan kiváltott”.

HIRDETÉS

A kormányfő egyúttal úgy látta, hogy neki „nem dolga pálcát törni egyetlen magyar állampolgár vagy bármely politikus magánélete felett”. Egy kötelessége azonban – szavai szerint – van, hiszen ő a Fidesz elnöke és így világossá kell tenni, hogy náluk „bizonyos dolgok nem férnek bele”. Le kell vonni a konzekvenciákat, ezért Borkai Zsolt el is hagyta a közösségüket.

Borkai Zsolt kilép a Fideszből, de hosszú távra tervez Győr élén | Magyar Hang

Ismert, a választások előtt már másfél héttel elkezdtek szivárogni a Borkai Zsoltról egy jachton készült felvételek, beleértve a fotókat, majd később a szexuális aktust bemutató videót is. A győri polgármester ennek ellenére csak napokkal később szólalt meg, akkor is azt közölte, hogy nem lép vissza és újra elindul a város polgármesteri posztjáért.

Múlt pénteken érdekes dolog történt: Borkai Zsolt meghirdetett egy rendkívüli sajtótájékoztatót, majd röviddel később lemondta. Ezzel párhuzamosan a nyíltan kormánypárti Magyar Nemzetre kikerült egy lemondását sürgető cikk, majd rövid idő elteltével törölték az oldalról.

Aláírásgyűjtés indul Borkai Zsolt lemondásáért – Újabb tüntetés is lesz | Magyar Hang

A Fidesz számára számos helyen – így Budapesten és 10 megyei jogú városban – vereséget hozó önkormányzati választások után már az volt a kommunikáció, hogy a rossz eredményekben szerepet játszhatott a botrány. Borkai Zsolt egyébként ennek ellenére ismét nyert. Végül kedden délelőtt a politikus kiállt egy rövid nyilatkozattal a sajtó elé és bejelentette: kilép a Fideszből, de polgármester marad. Mindössze néhány percet beszélt, kérdésekre pedig nem válaszolt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,632lájkolóTetszik
2,793követőKövetés
18,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Minden hatalom megittasul önmagától – Magyar Hang-ajánló

Nagy Ervin-, Zsiday Viktor- és Timothy Garton Ash-interjú. Riport a szekszárdi cigánynegyedből. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Egyenlő pályák

Egyetlen kapavágás sem történt még az atlétikai stadionnál, máris többmilliárdos kár ért mindenkit. A közömböseket éppúgy, mint a sportszerető közönséget és a keményen küzdő atlétákat.