HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Megszólalt Or...

Megszólalt Orbán Viktor a Borkai-ügyről

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Befolyásolhatták az önkormányzati választások eredményét a Borkai Zsoltról nyilvánosságra került felvételek – ismerte el a Hír Televíziónak adott nyilatkozatában Orbán Viktor. A miniszterelnök megfogalmazása szerint „mindenkit megérint az ilyesmi, hiszen mindenkit megdöbbent és megráz, ezért valamilyen hatást biztosan kiváltott”.

A kormányfő egyúttal úgy látta, hogy neki „nem dolga pálcát törni egyetlen magyar állampolgár vagy bármely politikus magánélete felett”. Egy kötelessége azonban – szavai szerint – van, hiszen ő a Fidesz elnöke és így világossá kell tenni, hogy náluk „bizonyos dolgok nem férnek bele”. Le kell vonni a konzekvenciákat, ezért Borkai Zsolt el is hagyta a közösségüket.

Borkai Zsolt kilép a Fideszből, de hosszú távra tervez Győr élén | Magyar Hang

Ismert, a választások előtt már másfél héttel elkezdtek szivárogni a Borkai Zsoltról egy jachton készült felvételek, beleértve a fotókat, majd később a szexuális aktust bemutató videót is. A győri polgármester ennek ellenére csak napokkal később szólalt meg, akkor is azt közölte, hogy nem lép vissza és újra elindul a város polgármesteri posztjáért.

Múlt pénteken érdekes dolog történt: Borkai Zsolt meghirdetett egy rendkívüli sajtótájékoztatót, majd röviddel később lemondta. Ezzel párhuzamosan a nyíltan kormánypárti Magyar Nemzetre kikerült egy lemondását sürgető cikk, majd rövid idő elteltével törölték az oldalról.

HIRDETÉS
Aláírásgyűjtés indul Borkai Zsolt lemondásáért – Újabb tüntetés is lesz | Magyar Hang

A Fidesz számára számos helyen – így Budapesten és 10 megyei jogú városban – vereséget hozó önkormányzati választások után már az volt a kommunikáció, hogy a rossz eredményekben szerepet játszhatott a botrány. Borkai Zsolt egyébként ennek ellenére ismét nyert. Végül kedden délelőtt a politikus kiállt egy rövid nyilatkozattal a sajtó elé és bejelentette: kilép a Fideszből, de polgármester marad. Mindössze néhány percet beszélt, kérdésekre pedig nem válaszolt.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,673lájkolóTetszik
3,466követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Lemondott az MNB alelnöke

Váratlanul visszaadta megbízatását Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke, mert más fontos vezetői tisztséget kapott.