Tarlós István: Azt tudom mondani, hogy szeret a Jóisten

Tarlós István: Azt tudom mondani, hogy szeret a Jóisten

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (b3) és Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje, leköszönő főpolgármester (j2) kezet fog a párt eredményváró rendezvényén az önkormányzati választáson a Bálna Budapest központban 2019. október 13-án. Mögöttük Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Németh Szilárd alelnök és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b-j) (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hogy ilyen körülmények között nem én nyertem, erre azt tudom mondani, hogy szeret a Jóisten – ezt mondta a Népszavának Tarlós István azután, hogy ellenzéki többségű közgyűlés áll össze a vasárnapi önkormányzati választások után. A leköszönő főpolgármester szerint ő tehát jól járt a helyzettel. – Képzelje csak el ezt a közgyűlést, szemben a kormánnyal, és ha mégis én nyerek, akkor a fókuszban velem – mondta.

A

város eddigi vezetője mindenkit arra kért, hogy csillapodjon le, ő

maga is örül annak, hogy véget ért a

„minden oldalról ronda kampány”. Azt

szeretné, ha háborúskodás

helyett nyugalom lenne Budapesten.

A választási eredménnyel kapcsolatban azt gondolja, szinte biztos, hogy a szavazópolgárok nem az ő személyéről hoztak döntést. Nettó 25 évig volt polgármester, 9 évig főpolgármester, a munkájával nem elégedetlen. Mint mondta, csinálja utána ezt valaki, ha tudja.

Már megvan, mivel kezdi a munkát Karácsony Gergely | Magyar Hang

Utódjáról

szólva Tarlós István úgy fogalmazott, hogy

bár

nem hasonló személyiségek, „eredendően nem utálják egymást

Karácsony Gergellyel”, és őszintén gratulál neki a

győzelemhez. A felvetésre pedig, hogy miben és milyen tanácsot

adna a városvezetés kapcsán az

ellenzéki politikusnak,

annyit mondott: „ha

valamiről megkérdez, a véleményem elmondom neki, de senkinek nem

vagyok a fogadatlan prókátora”.