HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Kispest: még ...

Kispest: még a héten eldől a fehér poros szocialista képviselő sorsa

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

“Ha egyértelműen bebizonyosodik Lackner Csabáról, hogy kokaint fogyasztott és emiatt ostobaságokat beszélt, akkor távoznia kell a közéletből” – ezt mondta a Népszavának Gajda Péter.

A Kispesten vasárnap újraválasztott polgármester arra a sajtóhírre reagált a napilapnak, hogy kerületi szocialisták megszabadulnának az önkormányzati képviselőtől. Ismert, ő az a politikus, aki a Hír TV által bemutatott felvételeken fehér port, minden bizonnyal kokaint rendezget, egy Magyar Nemzet birtokába került hangfelvételen pedig a XIX. kerület korrupciós ügyeiről beszél.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A polgármester nem erősítette meg, hogy kezdeményezték volna képviselőtársa eltávolítását, de lapnak azt nyilatkozta, a botrány kirobbanása óta beszélt kollégájával, abban maradtak, hogy a héten tisztázzák a helyzetet.

Ezután pedig döntés születik arról, mi a jövő. Gajda hozzátette, ha Lackner távozik, akkor körzetében természetesen időközi választást írnak ki. Hozzátette, az új főpolgármesterrel még nem beszélt az esetről, de „annak is eljön majd az ideje”. Karácsony Gergely a hét elején az Indexnek beszélt arról, hogy Gajdának rendeznie kell a helyzetet.

HIRDETÉS

A Magyar Hang is beszámolt a botrányról, ahogy arról is, hogy ez nem rengette meg a választók bizalmát a helyi MSZP-s vezetésben. Vasárnap újraválasztották Lacknert is, pedig a hangfelvételek szerint igen súlyos állításokat fogalmazott meg a XIX. kerület vagyonkezelő vezetőjéről, a szocilista Kránitz Krisztiánról, de Gajda Péterről is

Szocialista botrány Kispesten: strómanok és önkormányzati bizniszek | Magyar Hang

Újabb felvételeket hozott nyilvánosságra a Magyar Nemzet a kispesti szocialisták ügyében. Strómanokról és önkormányzati bizniszekről, többek között 43 millió forint eltüntetéséről szólnak a lap weboldalán is meghallgatható, a Hír TV és a Magyar Nemzet által megszerzett beszélgetések, amelyekben meg nem nevezett szereplők és a lap szerint Lackner Csaba kispesti szocialista önkormányzati képviselő beszélgetnek.

A felvételeket a Magyar Nemzet szerint idén július és augusztus között készítette valaki több alkalommal és több helyszínen, aki rendszeresen részt vett a kispesti ­MSZP-s önkormányzati képviselő görbe estéin, és bizalmi viszonyban voltak.

A kormánypárti napilap által nyilvánosságra hozott hangfelvételek egyebek mellett korrupciós stratégiákról szólnak: „Vannak olyan emberek, akik a kerületi politikában is azt mondják, hogy ha nem keresel meg százmillió forintot, akkor hülye vagy. Ennek az a módja, hogy nem a büdzséből veszik el, hanem olyan emberekkel köt szerződést, ahonnan külső külső vállalkozásból jön valami” – mondja a Magyar Nemzet szerint Lackner Csaba az egyik, korábban kiszivárogtatott felvételen.

HIRDETÉS

A hanganyagok arról is szólnak, hogyan növelik meg a fizetésüket a szocialista párt európai parlamenti politikusai:

„a tanácsadói kört azt mindig úgy csinálják, hogy ugye sajnos ez a szocialista pártra igaz, hogy neked van mondjuk EP-képviselőként lehetőséged négy embert alkalmazni. Erre alkalmazod jó drágán, és majd berakod a strómanokat, akiknek a fizetésének a 60-70 százalékát leszeded”

– mondja a felvételen Lacknerként azonosított személy. Egy ismeretlen beszélő szerint pedig „ők is megkapják a pénzt, és mindenki boldog. Szép ez az ország, b…meg.”

Csütörtökön a Magyar Nemzet arról írt, hogy nyomozás még nem zajlik az ügyben, a hatósághoz beérkezett dokumentumok alapján feljelentéskiegészítést rendelt el a rendőrség. A kormánylap feltette a kérdést a hangfelvételen szereplőknek , hogy tisztáznák-e magukat egy független szakértő segítségével, mintavétel alapján. Gajda Péter jelezte, hogy áll a vizsgálat elé, Lackner Csaba közölte, forduljanak az ügyvédjéhez, ezt a Magyar Nemzet megtette. Kránitz Krisztián nem válaszolt az újságnak.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,975lájkolóTetszik
3,649követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Belefáradt: Szűcs Tamás lemond a PDSZ éléről

Az érdekképviseleti vezető azt írta, a rengeteg munka felőröli azokat, akik tenni akarnak, akik munkájukat, energiájukat ölik abba az ügybe, amiben hisznek.