HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Megtámadták B...

Megtámadták Baranyi Krisztina eredményét, nem vehette át hivatalát

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

– Ma 16:00 órakor léptem volna hivatalba 10 perccel a jogerőre emelkedés előtt megtámadták a polgármester-választás eredményét. Nyertek három napot. Ez két dolgot jelenthet. Vagy ennyire pitiáner, kisstílű a banda, vagy kell még idő, hogy eltüntessenek mindent, amiért börtönbe mehetnek. Rettegnek. Van miért – ezt írta ki a Facebook-oldalára ma délután Baranyi Krisztina, Ferencváros vasárnap megválasztott polgármestere.

Security Check Required

null

A Magyar Hang kérdésére elmondta, a Munkáspárt helyi polgármesterjelöltje támadta meg a IX. kerületi választások eredményét. Hozzátette, megalapozatlan beadványról van szó, amit a főváros elutasít majd, de ez csütörtökön már nem tárgyalható. Baranyi szerint erre minden bizonnyal csak hétfőn kerül majd sor.

A politikus elmondta, épp ők tettek feljelentést az egyetlen választókörzetben, amit nem nyertek meg, mert szerintük voksvásárlás illetve láncszavazás történhetett. A munkáspárti jelölt ez alapján azonban az egész választás eredményét támadta. Ugyanakkor, ha az összes, ebben a szavazókörben leadott szavazatot levonnák a végeredményből, az sem befolyásolná semmit, hiszen, Baranyi 3800 szavazattal kapott többet, mint az eddigi fideszes polgármester, Bácskai János.

Baranyi Krisztina attól tart, ennyi idő elég lehet arra, hogy az általa követelt kétes szerződéseket, egyéb dokumentumokat, amik az előző városvezetés korrupciós ügyeit bizonyíthatnák, egyszerűen eltűnnek a hivatalból. Mint mondta, egyelőre jogilag tehát nem polgármester. Számára a munkáspárti politikus „kamujelölt”.

Közben a Mérce arról is ír, hogy információik szerint nem csak a IX. kerületben történt ilyen furcsaság, hanem a hírportál úgy tudja, hogy Budapesten az I. kerületben (ahol nagyon szoros eredménnyel nyert V. Naszályi Márta), és a VIII. kerületben, ahol Pikó András győzte le a fideszes Sára Botondot, szintén hasonló történt. A beadott kifogásokat, illetve az ezzel járó esetleges szavazat újraszámlálás lehetőségét mindkét helyről, így V. Naszályi Márta és Udvarhelyi Tessza, Pikó András kampányfőnöke is megerősítette a Mércének.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

41,025lájkolóTetszik
3,812követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„Minszkben szörnyű a helyzet, lőnek…”

Erőt gyűjtenek a hétvége előtt a tiltakozók, így csökkent a tüntetések hevessége. Békésebb hangot ütött meg Lukasenka, a csalással vádolt belarusz elnök is. A szabadon engedett tüntetők viszont szörnyű túlkapásokról számolnak be.