Megkezdődött a nyomeltakarítás?

Megkezdődött a nyomeltakarítás?

Jászberényben is beindult az iratmegsemmisítő (Fotó: Budai Lóránt hivatalos oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megkezdték a bizonyítékok eltüntetését és a mai nap folyamán több merevlemezt is eltávolítottak a Városháza számítógépeiből – írja Facebook-oldalán a Rajta Újváros dunaújvárosi egyesület. Az Alfahír megkereste a város újonnan megválasztott polgármesterét, Pintér Tamást, aki elmondta, tudomásukra jutott, hogy három darab merevlemezt loptak ki a városháza számítógépeiből. A winchesterek nem tartalmaztak a városi beruházásokkal kapcsolatos „szenzitív adatokat”, de szerinte nem véletlenül csempészték ki őket az önkormányzattól.

Mindent bevet a Fidesz, hogy megnehezítse az ellenzéki polgármesterek dolgát | Magyar Hang

Kölcsönös megegyezéssel távozott a városüzemeltetésért és vagyongazdálkodásért felelős holding szinte teljes aláírási joggal bíró vezetősége, így félő, hogy nem utalják el időben a fizetéseket, leállnak a folyó ügyek, nem fizetik időben be az adót és a járulékokat, és kezelhetetlen hangulat alakul ki a vállalatnál - írta a Facebook-oldalán Pikó András, a VIII.

Az egyesület a jegyzőt jelenleg helyettesítő aljegyzőhöz fordult, aki azonnal megtette a feljelentést az ügyben lopás, személyes, illetve közérdekű adattal való visszaélés miatt. A rendőrség mellett, mivel önkormányzati ingatlanból tűntek el a merevlemezek, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság felé is megtették a szükséges bejelentést. Az új összetételű dunaújvárosi képviselő-testület október 29-én tartja alakuló ülését.

Kedd este a Momentum I. kerületi önkormányzati képviselője, Gerencsér Ferenc készített különös felvételt a budai Várban. A Facebook-oldalán posztolt videó tanúsága szerint az önkormányzat Kapisztrán téri épületénél éjjel egy teherautóba pakoltak dokumentumokat.

Az éjszaka leple alatt viszik ki az iratokat az I. kerületi önkormányzatból

Az alábbi videót 2019.10.16-án kedden este 11 után készítettem az I. kerület önkormányzatánál (Kapisztrán Tér), és a jelenleg inkumbens polgármester Nagy...

A képviselő kérdésére nagy nehezen elárulták, Nagy Gábor Tamás expolgármester megbízásából költöztetik a dobozokat, amelyek tartalmáról fogalmuk sincs. Annyit még sikerült kihúzni belőlük, hogy a Táncsics utcába igyekeznek, épp oda, ahol a vasárnapi választáson meglepetésre V. Naszályi Mártával szemben alulmaradt Nagy Gábor Tamás lakik.

A videón látható, ahogy a teherautó visszatolat az önkormányzathoz, és Gerencsér azt is elmondja, egy másik autót is látott, amely feltehetően szintén iratokkal megtömve távozott az önkormányzattól. A 444 utánament a dolognak, megkeresésükre Nagy Gábor Tamás közölte, nem iratokat szállítottak, hanem könyveket. Sajnos azonban az utca túl szűk volt, a jármű nem tudott volna befordulni, így a szállítmányt egy külső raktárba vitték.

Budai Lóránt, Jászberény frissen megválasztott ellenzéki polgármestere szintén a Facebook-oldalán adta közre, hogy miután lezárult a szavazatok újraszámolása a szolnoki megyeházán, megindult az iratok megsemmisítése Jászberényben. Vajon mindez csak a véletlen műve – tette fel a kérdést Budai Lóránt.

Security Check Required

null

Áll a bál Pázmándon

A Fejér megyei Pázmándon is nehezen fogadja el az október 13-án született végeredményt az újraválasztott polgármester asszony, dr. Virányiné dr. Reichenbach Mónika. A független, de forrásaink szerint erősen Fidesz-közeli településvezetőt igen szoros eredménnyel választották újra, ám a testületben, kisebbségbe kerültek az őt támogató önkormányzati képviselők. Úgy tudjuk, hogy a helyi választási bizottság ma meg is semmisítette az eredményt, jelen pillanatban mintegy harmincan vannak az önkormányzat épülete előtt, jegyzőkönyvekre várva. Információink szerint többen tüntetésre készülnek a településen. Forrásaink arról is beszámoltak, hogy a hivatal épülete környékén a héten többször is feltűnt egy korábban nem látott kisbusz.