HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Papíron nem i...

Papíron nem is él olyan nagy lábon Borkai Zsolt

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Kikérte a győri városházától Borkai Zsolt vagyonnyilatkozatát a Hvg.hu, miután a polgármester soha nem teszi közzé a dokumentumot. A városháza sajtósa, illetve az alpolgármester is arról a sajátos helyi szokásról számolt be, hogy az új vagyonnyilatkozat benyújtása után a korábbit visszaadják a polgármesternek, így az már nincs meg a hivatalnak.

HIRDETÉS

A lap által megszerzett dokumentumok sok érdekességet tartalmaznak. A 2018-ra vonatkozó, 2019 januárjában leadott dokumentumba Borkai a házastárshoz, illetve a vele közös háztartásban élőhöz nem írt be senkit. A városvezetőnek egyébként felesége és két gyermeke van.

Borkainak hét ingatlan van a nevén: négy győri és három sokorópátkai. Ezek közül Győrött található egy 640 négyzetméteres építési telke, melynek fele részben tulajdonosa 1989 óta, egy 639 négyzetméteres telke, rajta egy 108 négyzetméteres családi ház, mely fele részben az övé 1993 óta, egy 65 négyzetméteres lakóháza, négyhatod tulajdoni arányban, 2010 és 2017-es örökléssel került hozzá, és egy 17 négyzetméteres garázsa, melyet szintén 2017-ben örökölt.

Óriási birtok van Borkai feleségének nevén | Magyar Hang

Hatalmas, szőlőhegyet, teniszpályát és jakuzzit is rejtő birtok van Borkai Zsolt feleségének nevén, a területet fegyveres, kutyás őrök őrzik – közölte Facebook-oldalán Hadházy Ákos. Az Ördög ügyvédje blog azt írja, valójában Borkaié az a negyedmilliárd forintos repülőgép, ami Somogyi János cégének nevén van. A Magyar Hang megtudta: a gép 2018 májusában kétszer is megjárta a Győr-Split útvonalat.

Sokorópátkán pedig három szántója van, melyből kettőt 2016-ban, egyet 2018-ban vett, az összterület 23 771 négyzetméter, vagyis 2,37 hektár. Nagy értékű ingóság nincs a nevén. Az illetményalap hathavi összegét meghaladó készpénzhez beírt 15 millió forintot, amelyet 2017-ben örökölt. Saját bevallása alapján banknak 10,5 millióval tartozik.

HIRDETÉS

Rendszeres jövedelemként olimpiai járadékot (297 ezer) és polgármesteri fizetést (kicsit több mint 1 milliót) kapott 2018-ban. A vagyonnyilatkozata szerint gazdasági társaságban nincs érdekeltsége.

Az Ez az ördög ügyvédje blog által nyilvánosságra hozott fotók és videók tanúsága szerint Borkai Zsolt több befolyásos győri üzletemberrel, köztük Rákosfalvy Zoltán ügyvéddel együtt vett részt egy orgián. A blogon az ismeretlen informátor azt írta, a 2018 pünkösdjén, Horvátországban megtartott buliért a prostituáltak fejenként másfél millió forintot kaptak, ráadásul Borkaiék magánrepülővel utaztak a Győrből az Adriára.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,745lájkolóTetszik
3,047követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek