HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Jászberényben...

Jászberényben és Szekszárdon is új választást írhatnak ki

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Megismételhetik a polgármesterválasztást Jászberényben november 10-én, ha jogerőre emelkedik a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Választási Bizottság határozata – közölte az Azonnali.hu. A testület ugyanis igazat adott a Fidesz-KDNP színeiben induló Szabó Tamásnak, aki fellebbezett, miután mindössze tizennégy szavazattal győzte le őt múlt vasárnap a Közösen Jászberényért Egyesület polgármesterjelöltje, Budai Lóránt.

Az erről szóló határozatot a térség kormánypárti országgyűlési képviselője, Pócs János töltötte fel közösségi oldalára azzal a kommenttel: Budaiék választási csalása miatt kell újra szavazni. A területi választási bizottság szerint egyébként azért kell megismételni a választást, mert a szavazás alatti egyes események „olyan mértékben tették aggályossá a választási eredményt”, amelyet csak egy új szavazással lehet orvosolni. Például a bizottság szerint idegenek mentek a szavazókörökbe, „a szavazatszámláló bizottsági tagok kontrollálatlanul mozogtak”, illetve szavazási szándékot torzító pénzfelajánlás is történt.

A megismételt szavazást a területi választási iroda november 10-re tűzte ki, a pénteken kelt határozat ellen ugyanakkor még lehet bírósági felülvizsgálati kérelemmel élni a Szegedi Ítélőtáblán október 21-én délután négy óráig.

Megkezdődött a nyomeltakarítás? | Magyar Hang

Megkezdték a bizonyítékok eltüntetését és a mai nap folyamán több merevlemezt is eltávolítottak a Városháza számítógépeiből – írja Facebook-oldalán a Rajta Újváros dunaújvárosi egyesület. Az Alfahír megkereste a város újonnan megválasztott polgármesterét, Pintér Tamást, aki elmondta, tudomásukra jutott, hogy három darab merevlemezt loptak ki a városháza számítógépeiből.

A városban négyen is elindultak a polgármesterségét. Az ellenzéknek itt is sikerült együttműködnie, így a helyi Jobbik elnök, Budai Lóránt mögé sorakozott fel a DK, az MSZP és a Momentum is. Ugyanakkor a pártlogós indulás helyett itt is inkább egy közös egyesületet hozott lére az ellenzék, hogy ennek színeiben induljanak. Végül Budai Lóránt 3909, Szabó Tamás 3895, a független Magyar Levente 931, míg a mi hazánkos Dobrosi Péter 434 darab szavazatot kapott. Ami a képviselői helyeket illeti, a Fidesznek az egyéni győzelmekkel, illetve a kompenzációs listával a tizennégy helyből hetet sikerült megszereznie, az ellenzéki egyesületnek csak hatot, míg a Mi Hazánknak egyet. Vagyis – ha a Mi Hazánk a Fidesszel szavaz – Budai polgármesterként kisebbségben lenne a testületben.

HIRDETÉS

Budai Lóránt a döntésre a Facebookon reagált:

Szeretnék mindenkit megnyugtatni: minden törvényes eszközt megragadunk, hogy megtámadjuk ezt a nyilvánvalóan hazug határozatot. Amennyiben pedig valóban új választások lesznek, mindent megteszünk, hogy még nagyobb arányú győzelmet arassunk a kiskirályok felett.

Budai tegnap szintén a közösségi oldalon számolt be arról, hogy miután lezárult a szavazatok újraszámolása a szolnoki megyeházán, megindult az iratok megsemmisítése Jászberényben. Magyarán, szavazási dokumentáció hiányában utólag már aligha lehet megállapítani, mi történt.

A szekszárdi meccs sincs lefutva

Hasonló a helyzet Szekszárdon is, ám a helyi Fidesz ott nem a pártnak kedvező polgármester-választást, hanem két választókerület eredményét támadta meg. Ahogy arról Hadházy Ákos Facebbok-oldalán beszámolt, a 2. számúban 17 szavazattal nyert az ellenzéki Csötönyi László, a 8. számúban pedig Faragó Zsolt 14-gyel). Mint a független országgyűlési képviselő bejegyzésében kitért rá, a helyi választási bizottság – amelynek elnökhelyettese a kormányhivatal vezetőjének felesége – helyt adott a kifogásnak. Az ellenzékiek fellebbeztek, így a Pécsi Ítélőtábla mondja ki a végső szót.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,668lájkolóTetszik
3,466követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

24.hu: Teniszszövetségi vezető lehet Rogán-Gaál Cecília

A 3,8 milliárdos adósságot felhalmozó sportszövetségben vezetőcserére készülnek, már a kormányban is tarthatatlannak ítélik a fideszes Szűcs Lajos elnökségét.