Borkai Zsolt lányának is van egy több tízmilliós lakása

Borkai Zsolt lányának is van egy több tízmilliós lakása

Borkai Zsolt, Győr újraválasztott polgármestere a győri városházán tartott sajtótájékoztatóján 2019. október 15-én. A Fidesz helyi szervezetének elnöke bejelentette, hogy kilép a pártból (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Borkai Zsolt és családja jóval nagyobb lábon él, mint amit a polgármesteri fizetés és az olimpiai járadék lehetővé tenne – ezt állítja Hadházy Ákos, aki be is mutatta a győri polgármester lányának nevén lévő lakást.

A független képviselő azt írja, hogy a politikus akkor 22 éves lányának 2014 végén vásároltak egy Duna-parti lakást egy újonnan épült elegáns lakópark 6. emeletén. A "szerény hajlék" – ahogy Hadházy Ákos fogalmazott – 88 négyzetméteres, 2+1 fél szobás és tartozik hozzá egy 57 négyzetméteres terasz is. A korabeli ingatlanárak alapján legalább 40, de inkább 45 millió forint lehetett.

Hadházy Ákos

Az ellenzéki politikus nyilvánosságra hozta a tulajdoni lapot is, amely alapján az egyik hitelintézet 25 millió forint kölcsönt adott rá, vagyis 15-20 millió forintot Borkai Zsolt lánya önrészként fizetett ki, ezen felül 22 évesen rendelkeznie kellett olyan jövedelemmel, amire a bank adott 25 milliót.

Hadházy Ákos arra nem tudott választ adni, hogy ez a pénz honnan volt, hiszen a lánynak a nevén egyetlen cég van, de annak tavaly – papíron – egymilliós bevétele volt. A cég egyébként véletlenül pont oda van bejegyezve, mint a jachton lévő egyik vállalkozó, Szabó Ervin összes cége.

Óriási birtok van Borkai feleségének nevén | Magyar Hang

Korábban ugyancsak Hadházy Ákos számolt be arról, hogy Borkai Zsolt pedagógus feleségének a nevén egy hatalmas, szőlőhegyet, teniszpályát és jakuzzit is rejtő birtok van. A területet fegyveres, kutyás őrök őrzik.