HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Zajlik a nyom...

Zajlik a nyomozás azután, hogy egy diáknak egy Facebook-like miatt kellett elhagynia iskoláját

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Nagy vihart kavart, amikor szeptemberben lapunk megírta: újabb diák hagyta ott a szekszárdi Garay János Gimnáziumot, mert nem tűrte, ahogy az igazgatónő, Heilmann Józsefné és több tanár bánt vele. Az iskolában ugyanis figyelmeztették a diákokat: ne lájkoljanak a Facebookon olyan politikai cikkeket, amelyek az iskolához köthetők. Az egyik fiú ezen feldühödve egyenesen az „imádom” gombot nyomta egy iskolát érintő, az MSZP által közzétett posztra a közösségi oldalon. A véleménynyilvánítása nem maradt titokban, még hétvégén is felhívták és számon kérték tettéért.

HIRDETÉS

Cikkünk megjelenése után a nagy nyilvánosságot kapott ügyekben fel- és bejelentéseiről ismert Tényi István a rendőrséghez fordult, mert szerinte felmerült a gyanúja a közfeladati helyzettel visszaélés bűntettének. A törvény ugyanis bünteti, ha a közfeladatot ellátók visszaélnek a posztjukkal.

Facebook-like miatt kellett elhagynia az iskolát egy diáknak | Magyar Hang

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságot kereste meg, ahol – mint kiderült – meg is indult a nyomozás egy héttel később, ismeretlen tettes ellen. Az eljárást ellenőrző szekszárdi ügyészségen, illetve a felettük álló megyei főügyészségen azonban többen is úgy nyilatkoztak, hogy elfogultnak érzik magukat. Hiszen a feljelentéssel érintett Heilmann Józsefné igazgatónővel “rendszeres kapcsolatban, személyes ismeretségben” állnak.

Mivel így nem járhatnak el a ügyben, a Legfőbb Ügyészség kizárta őket a nyomozásból. Egyúttal a pécsi járási és a Baranya megyei főügyészséget jelölték ki a munkára.

HIRDETÉS

Korábban egyébként a Szekszárdon összeállt ellenzék polgármesterjelöltjének, Bomba Gábornak a fia is megjárta ugyanebben az iskolában. A 444 számolt be a történetéről, miszerint rendőrségi, illetve bírósági ügy lett egy egyszerűnek indult diákcsínyből. A fiút az igazgatónő azzal vádolta meg, hogy ő készített, és tett fel az internetre két videót, amelyekben a Hitlerről szóló Bukás című film egyik jelenete alatt az iskolát gúnyoló feliratok voltak. A gimnazistát végül családja kivette az iskolából, állításuk szerint azért, mert az igazgatónő lényegében megzsarolta őket.

Jászberényben és Szekszárdon is új választást írhatnak ki | Magyar Hang

Lapunk már az ügy kirobbanásakor kereste az igazgatónőt, ám kérdéseinkre azóta sem kaptunk semmiféle választ.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,688lájkolóTetszik
2,948követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Orbán Viktor felköpött és alátolta az országot

Teszi mindezt azért, hogy inkább acsarkodjunk és ne azt nézzük, hogy a magyar állam számos szektorban a válság jeleit mutatja.