HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Zajlik a nyom...

Zajlik a nyomozás azután, hogy egy diáknak egy Facebook-like miatt kellett elhagynia iskoláját

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Nagy vihart kavart, amikor szeptemberben lapunk megírta: újabb diák hagyta ott a szekszárdi Garay János Gimnáziumot, mert nem tűrte, ahogy az igazgatónő, Heilmann Józsefné és több tanár bánt vele. Az iskolában ugyanis figyelmeztették a diákokat: ne lájkoljanak a Facebookon olyan politikai cikkeket, amelyek az iskolához köthetők. Az egyik fiú ezen feldühödve egyenesen az „imádom” gombot nyomta egy iskolát érintő, az MSZP által közzétett posztra a közösségi oldalon. A véleménynyilvánítása nem maradt titokban, még hétvégén is felhívták és számon kérték tettéért.

Cikkünk megjelenése után a nagy nyilvánosságot kapott ügyekben fel- és bejelentéseiről ismert Tényi István a rendőrséghez fordult, mert szerinte felmerült a gyanúja a közfeladati helyzettel visszaélés bűntettének. A törvény ugyanis bünteti, ha a közfeladatot ellátók visszaélnek a posztjukkal.

HIRDETÉS
Facebook-like miatt kellett elhagynia az iskolát egy diáknak | Magyar Hang

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságot kereste meg, ahol – mint kiderült – meg is indult a nyomozás egy héttel később, ismeretlen tettes ellen. Az eljárást ellenőrző szekszárdi ügyészségen, illetve a felettük álló megyei főügyészségen azonban többen is úgy nyilatkoztak, hogy elfogultnak érzik magukat. Hiszen a feljelentéssel érintett Heilmann Józsefné igazgatónővel “rendszeres kapcsolatban, személyes ismeretségben” állnak.

Mivel így nem járhatnak el a ügyben, a Legfőbb Ügyészség kizárta őket a nyomozásból. Egyúttal a pécsi járási és a Baranya megyei főügyészséget jelölték ki a munkára.

Korábban egyébként a Szekszárdon összeállt ellenzék polgármesterjelöltjének, Bomba Gábornak a fia is megjárta ugyanebben az iskolában. A 444 számolt be a történetéről, miszerint rendőrségi, illetve bírósági ügy lett egy egyszerűnek indult diákcsínyből. A fiút az igazgatónő azzal vádolta meg, hogy ő készített, és tett fel az internetre két videót, amelyekben a Hitlerről szóló Bukás című film egyik jelenete alatt az iskolát gúnyoló feliratok voltak. A gimnazistát végül családja kivette az iskolából, állításuk szerint azért, mert az igazgatónő lényegében megzsarolta őket.

HIRDETÉS
Jászberényben és Szekszárdon is új választást írhatnak ki | Magyar Hang

Lapunk már az ügy kirobbanásakor kereste az igazgatónőt, ám kérdéseinkre azóta sem kaptunk semmiféle választ.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

36,077lájkolóTetszik
3,186követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Ahol még akarni sem tudnak, ott van a legnagyobb baj” – Magyar Hang-ajánló

Ünnepi interjú Beer Miklóssal, beszélgetés Ángyán Józseffel. Csendes húsvét Hollókőn. Keresse a 100. Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek