Felfüggesztette az Országgyűlés Varju László mentelmi jogát

Felfüggesztette az Országgyűlés Varju László mentelmi jogát

Varju László (Fotó: Varju László Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Felfüggesztette az Országgyűlés a Demokratikus Koalíció politikusa, Varju László mentelmi jogát. A DK-s parlamenti képviselőt választás rendje elleni bűntettel gyanúsítják, a felfüggesztést pedig a legfőbb ügyész kezdeményezte.

A gyanú szerint Varju a tavalyi országgyűlési választás előtt pénzt kínált egy független jelöltnek, Horváth Imrének azért, hogy visszalépjen a javára. Utóbbi az ajánlatot visszautasította. Horváth egyébként korábban az MSZP politikusa volt, egy időközin pedig le is győzte szocialistaként a Fideszt. Horváth akkor 50, Hollósi Antal pedig csak 30 százalékot kapott. Horváth Imre azután lépett ki az MSZP-ből, hogy a tavalyi parlamenti választás előtt kiderült, nem őt indítanák Újpesten.

Varju a Facebook-oldalán azt írta: „Nem is az Orbán-rendszerben élnénk, ha nekünk, ellenzéki politikusoknak nem kellene időről-időre koncepciós eljárásokkal szembenéznünk. Én minden lehetséges alkalommal el fogom mondani, hogy ez egy koncepciós eljárás, de véget vetni a közhatalommal folyamatosan visszaélő Orbán-rendszernek csak a választók fognak tudni.”