HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Így korlátozn...

Így korlátozná Kövér az újságírók munkáját

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A Szolidaritás független országgyűlési képviselője, Székely Sándor tett ki egy képet a Facebook-oldalára arról, a Képviselői Irodaházban milyen „karámot” különítettek el az újságírók számára. Nemcsak a Fehér Házban lesz nehéz dolguk ezt követően az újságíróknak, a Parlamentben is ellehetetlenül gyakorlatilag a normális munkavégzés.

Már eddig is csak a viszonylag szűk sajtófolyosón, illetve a parlamenti társalgóban lehetett utolérni a politikusokat, de Kövér Lászlónak már ez is sok volt. Először csak arról rendelkeztek, hogy kizárólag kamera nélkül mehet valaki közel az ülésteremhez, majd gyorsan megtiltották a hangfelvétel készítését is. A házelnök szándéka szerint az ülésterem előtti folyosóra nem is mehetnek szabadon újságírók a jövőben. A plenáris ülés napján csak a Sajtóiroda külön engedélyével lehet majd ott tartózkodni.

A sajtóterem ráadásul lekerült a plenáris üléseknek helyt adó terem alá egy szinttel, így nagyon nehéz lesz kormánypárti politikusokkal szóba elegyedni. Továbbá „az Országgyűlés bizottságainak üléstermeiben interjú nem készíthető, az ülések résztvevőinek munkáját a média munkatársa nem zavarhatja.”

Az új tudósítási szabályzat szerint a felvételkészítéssel nem zavarhatják a képviselői munkavégzést, továbbá kötelesek az újságírók tiszteletben tartani az épületben tartózkodó személyek méltóságát és magánéletét. Könnyen elképzelhető, hogy ezzel a gumiparagrafussal a kormánypárti politikusok rokonainak gazdagodására vonatkozó kérdéseket hárítanák el. Kikötötték továbbá, hogy az országgyűlési képviselők, kormánytagok, az EP magyar képviselői és nemzetiségi szószólók bármikor visszautasíthatják az interjúra való felkérést, és bármikor be is fejezhetik az interjút.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,740lájkolóTetszik
3,491követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek