HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Így korlátozn...

Így korlátozná Kövér az újságírók munkáját

HIRDETÉS

A Szolidaritás független országgyűlési képviselője, Székely Sándor tett ki egy képet a Facebook-oldalára arról, a Képviselői Irodaházban milyen „karámot” különítettek el az újságírók számára. Nemcsak a Fehér Házban lesz nehéz dolguk ezt követően az újságíróknak, a Parlamentben is ellehetetlenül gyakorlatilag a normális munkavégzés.

HIRDETÉS

Már eddig is csak a viszonylag szűk sajtófolyosón, illetve a parlamenti társalgóban lehetett utolérni a politikusokat, de Kövér Lászlónak már ez is sok volt. Először csak arról rendelkeztek, hogy kizárólag kamera nélkül mehet valaki közel az ülésteremhez, majd gyorsan megtiltották a hangfelvétel készítését is. A házelnök szándéka szerint az ülésterem előtti folyosóra nem is mehetnek szabadon újságírók a jövőben. A plenáris ülés napján csak a Sajtóiroda külön engedélyével lehet majd ott tartózkodni.

A sajtóterem ráadásul lekerült a plenáris üléseknek helyt adó terem alá egy szinttel, így nagyon nehéz lesz kormánypárti politikusokkal szóba elegyedni. Továbbá „az Országgyűlés bizottságainak üléstermeiben interjú nem készíthető, az ülések résztvevőinek munkáját a média munkatársa nem zavarhatja.”

Az új tudósítási szabályzat szerint a felvételkészítéssel nem zavarhatják a képviselői munkavégzést, továbbá kötelesek az újságírók tiszteletben tartani az épületben tartózkodó személyek méltóságát és magánéletét. Könnyen elképzelhető, hogy ezzel a gumiparagrafussal a kormánypárti politikusok rokonainak gazdagodására vonatkozó kérdéseket hárítanák el. Kikötötték továbbá, hogy az országgyűlési képviselők, kormánytagok, az EP magyar képviselői és nemzetiségi szószólók bármikor visszautasíthatják az interjúra való felkérést, és bármikor be is fejezhetik az interjút.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,683lájkolóTetszik
2,805követőKövetés
18,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Minden hatalom megittasul önmagától – Magyar Hang-ajánló

Nagy Ervin-, Zsiday Viktor- és Timothy Garton Ash-interjú. Riport a szekszárdi cigánynegyedből. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek