HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Újabb terület...

Újabb területet vehetnek el Káslertől

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Elkerülhet az Emberi Erőforrások Minisztériumától (Emmi) az egészségügyi szakképesítések intézése is – számolt be róla a Népszava. A területre a Palkovics László vezette Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tart igényt. Erről a már kidolgozott új szakképzési törvénytervezet határozna, ami a Népszava szerint nem tartalmazza azokat a jogköröket, amik korábban szakmai irányítóként jelölték ki Kásler Miklóst.

HIRDETÉS

A jelenlegi szakképzési törvény szerint a szakminiszterek dolga meghatározni az ágazatukhoz tartozó szakképesítések szakmai- és vizsgakövetelményeit. Az Emmi munkatársai a lap értesülései alapján elfogadhatatlannak tartják, hogy kivezessék ezt a rendszert. A minisztérium nem is támogatná az előterjesztést, ha Káslernek valóban nem lenne beleszólása az egészségügyi szakképzési programokba. Egyébként a mezőgazdasági szakképesítések koordinálása eddig Nagy István miniszterhez tartozott, tehát az agrártárcát is érintené a változtatás. Az új törvénytervezet a Népszava szerint egyetlen helyen sem említ szakképesítésért felelős minisztereket.

Az ITM-nek október 31-éig kell a kormány elé vinnie az új szakképzési törvényt, annak tervezetét eddig csak a szakminisztériumokkal tárgyalták meg.

Kásler ezzel egy újabb fontos területet vesztene el azok után, hogy le kellett mondania a felsőoktatásról, a társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkárságról, és a külügyhöz csatolták a tízmilliárdos Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramot is. Az ITM ráadásul vinné a kutatásfejlesztés és a klinikai gyógyszervizsgálatok területét is.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,248lájkolóTetszik
3,033követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Rá kell venni az embereket, hogy gondolkodjanak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Lászlóval, Nényei Pállal, Erős Antóniával és Szellő Istvánnal. Portré Varga Mihályról. Keresse a lapot az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek