Gázrobbanás Solymáron

Gázrobbanás Solymáron

Gázrobbanás Solymáron (Fotó: Hajdú Péter/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kedden délelőtt gázrobbanás történt egy kétszintes családi ház egyik emeleti helyiségében a solymári Panoráma utcában. Nagy erőkkel érkeztek a helyszínre a fővárosi hivatásos és a solymári önkéntes tűzoltók, akik a katasztrófavédelmi szolgálat irányítása mellett kezdték meg a műszaki mentést.

Kisdi Máté, a fővárosi katasztrófavédelem szóvivője lapunknak elmondta, feltételezésük szerint gázszivárgás vezetett a detonációhoz, amelynek következtében kisebb tűz is keletkezett, amelyet a tűzoltók eloltottak. Biztosat a robbanás okáról csak a vizsgálat befejezését követően tudnak mondani. A katasztrófavédelmi szakemberek kérésére statikus érkezett a helyszínre, aki megállapította, bár a felső szint súlyosan sérült, felújításra szorul, de az épület nem vált lakhatatlanná.

A Blikk egy szomszédra hivatkozva arról ír, a robbanás 15 méterre repített egy férfit a házból.

Mivel a település utcáinak jó része zsákutca, s a falu egyik feléből a másikba éppen a Panoráma utcán keresztül lehet átjutni, ezért kisebb fennakadást okozott, hogy a robbanás közelében mindkét irányból lezárták az utcát.

Mentőhelikopter is érkezett az esethez, amely azonban nem tudott leszállni a hegyes-dombos területen, ezért több kör megtétele után néhány száz méterrel arrébb, a Hősök közben landolt. Kevesebb, mint egy óra után a gép távozott. Győrfi Pál az országos mentőszolgálat szóvivője a Magyar Hang megkeresésére közölte, a mentőhelikopter egy súlyosan sérült férfit szállított kórházba.

A rendőrség a sajtót sem engedi a helyszín közvetlen kezelébe, még a kordonnal lezárt terület előtt visszafordítják az arra járó gépkocsikat is. A rendőrség és a Tigáz szakemberei még délután kettőkor is a helyszínen vizsgálják, pontosan miért is történt a robbanás.