HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Karácsony a b...

Karácsony a budapestieket kérdezné meg az új stadionokról

HIRDETÉS

A budapesti Városligetben új épületek helyett parkot szeretne a budapestiek kétharmada a felmérések szerint, ezért ott a zöldfelületet növelné a főváros új vezetése. Ami a stadionokat illeti, erről közvetlenül kérdezné meg a budapestieket Karácsony Gergely a Facebook-oldalán megjelent délutáni közlemény szerint, és az ő álláspontjukat képviselné a kormánnyal folytatott tárgyalások során.

Karácsony Gergely

Sokan kérdezték, változtat-e valamit Budapest és a kormány viszonyán… a miniszterelnök tegnapi parlamenti nyilatkozata, amely szerint a kormány „nem szeretne a főváros felelős vezetői által nem kívánt fejlesztéseket végrehajtani Budapesten”. Szerintem ez jó kiindulópontja annak az együttműködésnek, amelyben én kiszámítható partner leszek, hiszen az én egyetlen és kizárólagos szempontom a budapestiek érdeke.

HIRDETÉS

Orbán Viktor miniszterelnök tegnap a parlamentben úgy nyilatkozott: „nem szeretne a főváros felelős vezetői által nem kívánt fejlesztéseket végrehajtani Budapesten”. Hasonlóan válaszolt újságírói kérdésekre a keddi kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter: mint elmondta, nem akarnak egy önkormányzatra sem ráerőltetni beruházásokat. Gulyás szerint a kormány nyitott arra, hogy érdemi párbeszédet folytasson a fővárossal. Szerinte akkor van értelme tárgyalni, ha a főváros tudja, mit szeretne.

Gulyás Gergely elmondása szerint egy politikai megállapodás volt Tarlós István és Orbán között a főváros fejlesztésével, de a miniszterelnöknek az az álláspontja, hogy ezt a megállapodást fenn kell tartani – erről is beszélt Orbán Viktor hétfőn a parlamentben.

„A budapesti választók többsége másfajta jövőképet támogatott, de a magyar kormány nem teheti meg, hogy ugyanazokat a feltételeket nem biztosítja az új városvezetésnek.” – mondta Gulyás, aki a kampányban még másképp nyilvánult meg. Akkor azt mondta, hogy a kormány és Budapest közti fejlesztési szerződés érvényét veszti, ha Karácsony Gergely lesz a főpolgármester.

Hogy a nagyberuházásokra szánt összegeket más budapesti célokra fordítanák-e, ha az új városvezetés alatt leállnának ezek a projektek, azt Gulyás nem tudta pontosan megmondani, de leszögezte: a központi források felhasználásáról az Országgyűlésnek kell dönteni.

HIRDETÉS

Karácsony Gergely mostani közleményében azt ígérte: kiszámítható partner lesz, hiszen “az egyetlen és kizárólagos szempontja a budapestiek érdeke. (…) Nem arról szólnak a jövőben a kormány és Budapest közötti tárgyalások, hogy mit szeretne, vagy nem szeretne a főváros felelős vezetése, hanem arról, hogy mit szeretnének, vagy nem szeretnének a budapestiek.”

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
R. Kiss Kornélia
R. Kiss Kornélia
Újságíró, a Magyar Hang alapító szerkesztőségének tagja, nyolc évig a Magyar Nemzet kulturális, majd belpolitikai rovatának munkatársa. Az Eurotopics európai sajtófigyelő magyarországi tudósítója. Minden érdekli.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,618lájkolóTetszik
2,789követőKövetés
18,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Mintha eltompulna az ország – Magyar Hang-ajánló

Frei Tamás-, Veres Pál-, Eörsi László- és Bodzsár Márk-interjú. Ki Mészáros Lőrinc csendes társa? Milyen egy 26 éves polgármester? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„Ezek a dühkitörések nem a semmiből jönnek”

A Berlinaléról Ezüst Medvével hazatérő német Kontroll nélkül színésznőjével beszélgettünk.

A Fidesz lefagyott