HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Újraszámlálás...

Újraszámlálás meglepetések nélkül: marad az eredmény Győrben és a fővárosi kerületekben

HIRDETÉS

Több budapesti kerületben és Győrött is megtámadták a vesztes jelöltek a polgármesterválasztás eredményét, de a helyzet az újraszámlálás után sem változott egyik helyen sem.

Győrött a választás előtt kitört botrány dacára Borkai Zsolt marad a polgármester, az eredményt az újraszámlálás minimálisan, néhány szavazattal változtatta meg, ráadásul a most már ex-fideszes Borkai Zsolt javára. Az újraszámlálást Glázer Tímea, az ellenzéki összefogás jelöltje kezdeményezte. 

A Fidesz-KDNP-s vagy általuk támogatott jelöltek több olyan budapesti kerületben is megtámadták az eredményt, ahol az ellenzék lett a befutó. Nem kezdhette meg a városházi munkát az ellenzéki összefogás által támogatott civil jelölt, Pikó András, a VIII. kerület új polgármestere, aki Sára Botond eddigi fideszes polgármestert váltja, sem V. Naszályi Márta, a Párbeszéd politikusa, aki szoros versenyben győzte le Nagy Gábor Tamás I. kerületi fideszes polgármestert, szintén a teljes ellenzéki paletta támogatásával.

Az NVB elutasította a Baranyi Krisztinával szembeni beadványt | Magyar Hang

Egyhangúlag elutasította a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a Munkáspárt ferencvárosi jelöltje, Fléger Tamás beadványát hétfőn. A politikus a IX. kerületi választás eredményét támadta meg csalás gyanújára hivatkozva. Baranyi eddig épp ezért nem is tudta elfoglalni hivatalát. Múlt héten számolt be arról az ellenzéki politikus, hogy a jogerőre emelkedés előtt tíz perccel támadták meg a választás eredményét, ezzel nyerve három napot.

HIRDETÉS

A Monentumos Déri Tibor, aki mögé a baloldali pártok és az LMP is beállt, IV. kerületi polgármester lehet, az ő eredményét olyan támadta meg, aki nem is volt érintett, hiszen nem polgármesterként indult, hanem képviselőjelöltként, ezért a Fővárosi Választási Bizottság elutasította a beadványt.

A választás után több, a kormánypártoktól az ellenzékhez kerülő városházáról is iratmegsemmisítésről, merevlemezek eltűnéséről vagy nagy mennyiségű doboz éjszakai költöztetéséről szóló beszámolók érkeztek. Baranyi Krisztina, az egyesült ellenzék által támogatott új ferencvárosi polgármester, akinek az eredményét szintén sikertelenül támadta meg Fléger Tamás munkáspárti jelölt, azon a véleményen volt: az időhúzás csak arra jó, hogy ezalatt iratok tűnjenek el. Időhúzásról beszélt az újpesti győztes, Déri Tibor is, de ő nyugalomra intette a polgárokat, és a Hírklikknek azt mondta: tisztességes vezetőcserére számít.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
R. Kiss Kornélia
R. Kiss Kornélia
Újságíró, a Magyar Hang alapító szerkesztőségének tagja, nyolc évig a Magyar Nemzet kulturális, majd belpolitikai rovatának munkatársa. Az Eurotopics európai sajtófigyelő magyarországi tudósítója. Minden érdekli.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,618lájkolóTetszik
2,789követőKövetés
18,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Mintha eltompulna az ország – Magyar Hang-ajánló

Frei Tamás-, Veres Pál-, Eörsi László- és Bodzsár Márk-interjú. Ki Mészáros Lőrinc csendes társa? Milyen egy 26 éves polgármester? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„Ezek a dühkitörések nem a semmiből jönnek”

A Berlinaléról Ezüst Medvével hazatérő német Kontroll nélkül színésznőjével beszélgettünk.

A Fidesz lefagyott