„Voltam szavazni, de reménytelen”

„Voltam szavazni, de reménytelen”

Deák Bárdos Mihály egykori birkózó választási plakátja a miskolci végeken. Celeb küzdelme a periférián (Fotó: Takács Kitti/Magyar hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vasárnap a csonkolt ujjú diósgyőri kohász nem öltözött narancssárgába. Feketében van. Nem azért, mert gyászol, hanem mert már csak egykori kohász ő. Neki az jutott napjainkra osztályrészül, hogy vagyonőrként, sötét ruhába bújva, 12 órás műszakokban vigyázza annak a Diósgyőrnek a romjait, amiről hosszú évtizedekig azt hallgatta, hogy az a népé, így aztán egy kicsit az övé is.

(...)

– Nevetséges lett ez az egész, szinte semmi értelme nem lesz szavazni, mert azt is meghamisítják – mondja , majd mesélni kezd kisbusszal szállított szavazókról, az EP-szavazáskor kiosztott étkezési utalványokról.

Kötöttfogás 59. - Borkai feneke a választási események tükrében | Magyar Hang

Hiába: a kormánypártok tényleg mindent bevetettek Diósgyőrön. A plakáttépkedésről ugyanolyan magától értetődő természetességgel beszélt nekünk minden ellenzéki képviselőjelölt, mint a csomag- és faosztásról, a kedvezményes krumpli- és almavásárról és a szavazók szállításáról. De azért voltak olyan trükkök, amelyek még a sokat látott miskolci ellenzékieket is meglepte: ilyen a fideszes kampányfőnök évtizedes cimborájának kamujelöltként indulása, az utolsó pillanatban kilépő és a nyilvánosság elől teljesen felszívódó LMP-s, a leplezetlen pénzosztás a Tetemvárban, ebben a favellaszerű városrészben és az egykori üveg gyár tövében. Találkoztunk képviselővel, aki az utolsó éjjel rakta ki a plakátjait, hogy ne tudják letépkedni őket – és így is csak egy órát voltak kint az oszlopokon. Alighanem ezek voltak azok a húzások, amelyekről a választást végül magasan megnyerő polgármester, Veres Pál a sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy itt nemcsak a korteskedésbe beleférő csínytevések fordultak elő, hanem bizony bűnök is.

(...)

A teljes riportot keresse a Magyar Hang október 18-án megjelent 2019/42. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/42. számban? Itt megnézheti!