Kizárják Lackner Csabát az MSZP-ből, ha nem adja vissza mandátumát

Kizárják Lackner Csabát az MSZP-ből, ha nem adja vissza mandátumát

Gajda Péter és csapata, mások mellett Lackner Csaba (Fotó: Gajda Péter Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Amennyiben péntek délig nem adja vissza a korrupciógyanúba keveredett kispesti szocialista képviselő, Lackner Csaba a mandátumát, kezdeményezik az MSZP-ből való kizárását – ezt Tóth Bertalan, a párt elnöke közölte csütörtök este az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Mint mondta, az országos elnökségük erről egyhangúlag döntött.

– Az a legnagyobb probléma, hogy akár igazak a vádak, akár nem – meg kell adni a lehetőséget, hogy megvédje magát a képviselő –, de azt éreznie kéne, hogy ez egy olyan tehertétel arra a közösségre nézve, aminek ő a tagja, hogy tudnia kéne, mi a kötelessége – fogalmazott a pártvezető.

A szocialista képviselőről a Hír Tv és a Magyar Nemzet szivárogtatott ki olyan felvételeket, amelyeken korrupciógyanús ügyeiről beszélt, köztük arról, hogy aki nem tud megkeresni évi 100 millió forintot az önkormányzati politikában, az hülye. Mindeközben a kezében egy fehér port tartalmazó zacskót tartott. A felvételek alapján a rendőrség gazdasági vesztegetés miatt nyomozást rendelt el.

A botrány ellenére a politikus az október 13-i voksoláson megnyerte egyéni körzetét, így bejutott a kispesti képviselő-testületbe. Szerinte ez bizonyítja azt, hogy „a koncepciós eljárásként felépített rágalomhadjárat nem érte el a célját”. Mindenesetre MSZP-s párttagságát felfüggesztette, mert – mint írta – nem szeretné „hazug állítások céltáblájának kitenni” közösségét.