HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Szembe mentek...

Szembe mentek Orbánnal a fideszes EP-képviselők

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Határozottan elítélték az Európai Parlament képviselői az északkelet-szíriai egyoldalú török beavatkozást, és Törökországot csapatai kivonására szólították fel csütörtökön. A határozatot a fideszes EP-képviselők is megszavazták, ami annak fényében érdekes, hogy korábban Orbán Viktor miniszterelnök is kiállt Recep Tayyip Erdogan török elnök mellett.

HIRDETÉS

A Parlament kézfeltartással elfogadott állásfoglalásban rámutat, hogy az északkelet-szíriai török beavatkozás a nemzetközi jog súlyos megszegését jelenti, amely az egész térség stabilitását és biztonságát aláássa.

A török hadművelet kezdete óta számos civil és katonai áldozat mellett legalább 300 ezren kényszerültek otthonuk elhagyására – idézik a képviselők az ENSZ adatait. A képviselők szerint Szíria északi részén az ENSZ által irányított biztonsági övezetet kellene létrehozni.

180 fokos fordulat a Fehér Házban: Amerika félreáll, Törökország szabadon támadhatja a kurdokat | Magyar Hang

A Parlament határozottan elutasítja az északkelet-szíriai határ mentén húzódó úgynevezett „biztonsági övezet” létrehozására irányuló török tervet, és aggodalmának ad hangot, hogy az amerikai–török fegyverszünet jogalapot teremthet a terület tartós török megszállására. A képviselők továbbá szolidaritásukat fejezik ki a kurd néppel, hangsúlyozva a kurdok, elsősorban a kurd nők fontos hozzájárulását az Iszlám Állam ellen harchoz. A képviselők rendkívül aggasztónak tartják azokat a híreket, amelyek szerint a török offenzíva alatt az Iszlám Állam több száz harcosa szökött meg a börtönökből. Ez pedig azzal a kockázattal jár, hogy az Iszlám Állam ismét erőre kap.

HIRDETÉS

Elfogadhatatlannak tartják azt is, hogy Recep Tayyip Erdogan török elnök „fegyvernek használja a menekülteket, hogy az Európai Uniót zsarolja velük”. A Parlament ezért felszólította a tagállamokat tömörítő Tanácsot, hogy vezessen be szankciókat és beutazási tilalmat az emberi jogi visszaélésekért felelős török tisztségviselők ellen, és célzott gazdasági lépéseket is vegyen fontolóra Törökország ellen. A képviselők a mezőgazdasági termékekről szóló megállapodásban rögzített kereskedelmi kedvezmények, végső megoldásként pedig az EU és Törökország közötti vámunió felfüggesztését is javasolják.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,537lájkolóTetszik
3,048követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Nem én voltam…

Tudtommal nem folyik az ereimben kipcsak vér, de ha igen, akkor lehet még besenyő, jász, tót, rác, oláh, sokác, bunyevác, török, cigány, zsidó, orosz, német is. Ettől magyar a magyar.