HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A korrupciógy...

A korrupciógyanúba keveredett szocialista politikus kizárását kezdeményezték

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Lejárt a korrupciógyanús ügyekbe keveredett kispesti szocialista politikusnak, Lackner Csabának adott MSZP-s ultimátum, a párt így lépett. Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a Facebookon jelentette be, hogy miután az érintett nem nyilatkozott arról, hogy – a párt kérésének megfelelően – visszaadta volna önkormányzati mandátumát, így kezdeményezik a kizárását.

Tóth Bertalan bejegyzése szerint ez úgy néz ki, hogy ő kezdeményezte az Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsánál Lackner Csaba pártból való kizárását, amely nyolc napon belül hozza meg a döntését.

Security Check Required

A pártelnök megismételte, hogy akár igazak a vádak, akár nem – meg kell adni a lehetőséget, hogy megvédje magát a képviselő –, azt éreznie kellene, hogy a vele szemben megfogalmazott vádak a közösségükre nézve is súlyos terhet jelentenek. Ezért tudnia kellene, hogy mi a kötelessége.

Ismert, a szocialista politikusról a Hír Tv és a Magyar Nemzet szivárogtatott ki még a választási kampányban olyan kép- és hangfelvételeket, amelyeken korrupciógyanús ügyeiről beszélt. Olyanokat mond például, hogy aki nem tud megkeresni évi 100 millió forintot az önkormányzati politikában, az hülye. A képsorokat még érdekesebbé teszi, hogy a kezében egy fehér port tartalmazó zacskót tart. A rendőrség már elrendelt nyomozást gazdasági vesztegetés miatt.

Szocialista botrány Kispesten: strómanok és önkormányzati bizniszek | Magyar Hang

Az MSZP az önkormányzati választásokig érdemeben nem tett semmit az ügyben. Lackner Csaba pedig így az ellenzéki összefogás színeiben megnyerte egyéni körzetét és bejutott a kispesti képviselő-testületbe. Szerinte ez bizonyítja azt, hogy „a koncepciós eljárásként felépített rágalomhadjárat nem érte el a célját”. Mindenesetre MSZP-s párttagságát felfüggesztette, mert – mint írta – nem szeretné „hazug állítások céltáblájának kitenni” közösségét.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,698lájkolóTetszik
3,779követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek