HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A korrupciógy...

A korrupciógyanúba keveredett szocialista politikus kizárását kezdeményezték

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Lejárt a korrupciógyanús ügyekbe keveredett kispesti szocialista politikusnak, Lackner Csabának adott MSZP-s ultimátum, a párt így lépett. Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a Facebookon jelentette be, hogy miután az érintett nem nyilatkozott arról, hogy – a párt kérésének megfelelően – visszaadta volna önkormányzati mandátumát, így kezdeményezik a kizárását.

HIRDETÉS

Tóth Bertalan bejegyzése szerint ez úgy néz ki, hogy ő kezdeményezte az Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsánál Lackner Csaba pártból való kizárását, amely nyolc napon belül hozza meg a döntését.

Security Check Required

A pártelnök megismételte, hogy akár igazak a vádak, akár nem – meg kell adni a lehetőséget, hogy megvédje magát a képviselő –, azt éreznie kellene, hogy a vele szemben megfogalmazott vádak a közösségükre nézve is súlyos terhet jelentenek. Ezért tudnia kellene, hogy mi a kötelessége.

Ismert, a szocialista politikusról a Hír TV és a Magyar Nemzet szivárogtatott ki még a választási kampányban olyan kép- és hangfelvételeket, amelyeken korrupciógyanús ügyeiről beszélt. Olyanokat mond például, hogy aki nem tud megkeresni évi 100 millió forintot az önkormányzati politikában, az hülye. A képsorokat még érdekesebbé teszi, hogy a kezében egy fehér port tartalmazó zacskót tart. A rendőrség már elrendelt nyomozást gazdasági vesztegetés miatt.

HIRDETÉS
Szocialista botrány Kispesten: strómanok és önkormányzati bizniszek | Magyar Hang

Az MSZP az önkormányzati választásokig érdemeben nem tett semmit az ügyben. Lackner Csaba pedig így az ellenzéki összefogás színeiben megnyerte egyéni körzetét és bejutott a kispesti képviselő-testületbe. Szerinte ez bizonyítja azt, hogy „a koncepciós eljárásként felépített rágalomhadjárat nem érte el a célját”. Mindenesetre MSZP-s párttagságát felfüggesztette, mert – mint írta – nem szeretné „hazug állítások céltáblájának kitenni” közösségét.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,686lájkolóTetszik
2,948követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

(Forrás: A The European Conservative kiadvány Facebook-oldala)

Miközben Brüsszelben összeül az Európai Néppárt közgyűlése, Orbán Viktor Rómában egy konzervatív konferencián szólal fel...

A magyar kormányfő mellett Matteo Salvini, Marion Maréchal és Giorgia Meloni lesznek a „húzónevek” az olasz fővárosban megrendezésre kerülő találkozón.

Hatalom