A propagandának sok városban vége

A propagandának sok városban vége

A Lokál az ORFK Teve utcai székházában, a bejárat előtt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormányzati és fideszes propaganda visszaszorítása legalább a helyi médiumokban – ez mindenképpen az egyik hozadéka lehet annak, hogy az ország számos településén ellenzéki polgármester lépett hivatalba.

A Magyar Hang több új vezetőt megkeresett arról érdeklődve, mi a tervük az önkormányzatok irányítása alatt álló, közpénzből finanszírozott újságokkal, televíziókkal. A válasz pedig jórészt azonos volt: radikálisan változtatni kell az eddigi működésen. Úgy tűnik, az eddigi főszerkesztők sok helyen új munkát kereshetnek, de az újságírók nem feltétlenül lesznek az irányváltás áldozatai.

Karácsony Gergely kivégezné a Lokált | Magyar Hang

A IX. kerületben győztes Baranyi Krisztina például a Magyar Hang megkeresésére jelentős változást ígért az önkormányzat havonta megjelenő Ferencváros című lapjánál, amely eddig – mint mondta – száz százalékban propaganda volt. Így biztosan távoznia kell a főszerkesztőnek, aki a „lakásbotrányban is érintett” korábbi fideszes önkormányzati képviselő.

A Józsefváros vezetését elnyerő Pikó András véleménye szerint pedig a felelősségnek van egy szintje az újságíróknál is, hiszen nem kellett volna mindent megcsinálni.

A jövőben a II. kerületet vezető Őrsi Gergely pedig abban is gondolkozik, hogy online formában juttassák el a kerületi újságot azoknak, akik így tartanának rá igényt.

A fővárosi kerületekben milyen változásokra kell még számítani? Mit tesz a helyi médiával az Egerben győztes Mirkóczki Ádám vagy a Dunaújvárost vezető Pintér Tamás? A válaszokat és a teljes összeállítást keresse a Magyar Hang október 25-én megjelenő 2019/43. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/43. számban? Itt megnézheti!