Varju László megszorította az MTVA biztonsági őrének vádliját, súlyos testi sértéssel gyanúsítanák

Varju László megszorította az MTVA biztonsági őrének vádliját, súlyos testi sértéssel gyanúsítanák

Varju László és a biztonsági őrök 2018. december 17-én

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Varju László mentelmi jogának felfüggesztését kérte Polt Péter legfőbb ügyész – olvasható az ügyészség honlapján. A Demokratikus Koalíció parlamenti képviselője ellen garázdaság és súlyos testi sértés gyanújával nyomoznának. Az ügy alapját pedig nem más adja, mint a tavaly év végén a közmédia székházában történtek. Az ismert képsorok, amikor a politikus dulakodott a biztonsági őrökkel – részben már azután, hogy a földön a feküdt –, végül ő maga is mentőt hívott.

Az ügyészség tájékoztatója szerint az MTVA székháza előtti tavaly december 16-i tüntetés során több országgyűlési képviselőt – kérésükre – beengedtek az épületbe. A politikusok öt pontból álló követelést akartak a köztelevízió adásában beolvastatni, de az intézmény védettnek nevezett területeire nem engedték be őket. Az országgyűlési képviselők – köztük Varju László – ezt vitatták, és az élő műsor helyszínére való beengedést követelték.

Valaki kiadta az MTVA-ból a felvételt, amin rángatják, leteperik és vonszolják a biztonságiak Varju Lászlót | Magyar Hang

Varju László másnap délelőtt ismét be akart jutni a stúdióba, ennek érdekében – ahogy az ügyészség fogalmaz – „nekirontott a biztonsági szolgálat sorfalának". Mint írják, "dulakodás közben az egyik biztonsági őrnek több másodpercen keresztül kézzel megszorította a vádliját. Miután a biztonsági őrök társuk lábát kiszabadították, Varju Lászlót a stúdió ajtajától eltolták”.

Ugyanazon a napon, csak már délután, Varju László a vezérlő helyiségek és a hírszerkesztőség folyosójára kívánt bejutni, és többszöri felszólításra sem távozott. Erről az esetről egy felvétel is napvilágot látott. Az ügyészség úgy írja le a történteket, hogy „a képviselőt ki akarták vezetni, majd vele szemben – erőszakos ellenállása miatt – testi kényszert alkalmaztak, azonban Varju László továbbra is ellenszegült, a földre feküdt, egy biztonsági őr lábát elkapta, majd kihúzta, melynek következtében a férfi a földre esett. A sértett az esés következtében nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.”

Varju László: Több bordám és a térdem is zúzódott, nehezen lélegzem | Magyar Hang

Varju László a történtek után azt mondta lapunknak, hogy látleletet vetetett fel és az orvosi szakvéleményben ott áll, hogy "megragadás nyomokkal" volt tele a felsőteste.

A DK politikusának sűrű hete van, egy másik ügyben már hétfőn felfüggesztette az Országgyűlés a mentelmi jogát. A gyanú szerint ugyanis Varju László a tavalyi országgyűlési választás előtt pénzt kínált egy független jelöltnek, Horváth Imrének azért, hogy visszalépjen a javára az újpesti egyéni választókerületben. Utóbbi az ajánlatot visszautasította.