Újabb megállapodás született a gyermekekre káros digitális tartalmak visszaszorításáért

Újabb megállapodás született a gyermekekre káros digitális tartalmak visszaszorításáért

Gyerek tablettel (Fotó: Kelly Sikkema/Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A gyermekekre káros digitális tartalmak visszaszorítása érdekében megállapodott a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Belügyminisztériummal és az Országos Rendőr-főkapitánysággal – mondta Kurkó Zsuzsánna. A Safer Internet Program MTI által is idézett projektvezetője szombaton az M1 csatornán felhívta rá a figyelmet, hogy a felhasználók a károsnak vélt tartalmakat az Európai Unió Safer Internet Programjának részeként működő weboldalon jelenthetik be.

Mint mondta, a szolgálat elemzői megnézik a bejelentett tartalmakat, és ha szerintük is károsak, továbbítják a kiberbűnözés elleni főosztálynak. Ha a tartalmat nem magyarországi szerverről, de Európán belül osztották meg, a feltöltés helye szerinti ország forródrótos szolgáltatását értesítik és a tartalmat nekik továbbítják. Kurkó azt is hangsúlyozta, hogy Európán kívüli szerver esetén a tartalmak forrásának felderítésében a nemzetközi INHOPE szervezet is részt vesz.

– Az összefogásra nagy szükség van Magyarországon; a projektért felelős civil szervezet a Legfőbb Ügyészséggel is kötött már együttműködési megállapodást a gyermekekre káros digitális tartalmak visszaszorításáért – emlékeztetett Kurkó Zsuzsánna.

Alapvető jog-e a digitális adatvédelem? | Magyar Hang

Nem árt nyitott szemmel járni, és tisztában lenni azzal, a személyes adataink a mi, és nem a netes óriások és az állami szektor techcégeinek tulajdonai.