HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Elmarad a tis...

Elmarad a tisztújítás, Jakab Péterből nem lesz Jobbik-elnök

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Elhalasztotta és csak jövőre tartja meg tisztújító kongresszusát a Jobbik. A párt sajtóközleménye szerint ennek oka, hogy a párt keddi országos választmányi ülésén a küldöttek nem támogatták az újonnan megválasztandó országos elnökség mandátumának két és fél évre történő meghosszabbítását, hogy az a 2022-es országgyűlési választások után járjon le.

Ez egyben azt is jelenti, hogy mivel Jakab Péter elnökjelölt a jelöltség elvállalását előzetesen ehhez az alapszabály-módosításhoz kötötte, így visszalépett.

HIRDETÉS

Az országos választmány ezért jelentős többséggel felkérte az elnökséget, hogy vonja vissza a tisztújító kongresszus kiírását és töltse ki az eredeti, 2020 májusáig szóló mandátumát. Az elnökség a választmány kérését elfogadta, így a Jobbik jövő év tavaszán tartja meg rendes tisztújító kongresszusát.

Tegnapi hír, hogy Vona Gábor bejelentette kilépését a pártból. Ezt a Népszava írta meg. A döntésről azt mondta, hogy semmilyen konfliktus nincs a háttérben, a döntése már régóta érlelődött – mondta a lapnak.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,762lájkolóTetszik
3,172követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Rendészeti vasszigorral fékezte le a pestist a Habsburg-adminisztráció Magyarországon

Hogyan és mennyire sikeresen védekeztek a fertőző betegségekkel szemben a modern infektológia megjelenése előtt?

Ahogy lehet