Megemelt végkielégítést javasol Karácsony Gergely főpolgármester elődjének, Tarlós Istvánnak

Megemelt végkielégítést javasol Karácsony Gergely főpolgármester elődjének, Tarlós Istvánnak

Karácsony Gergely megválasztott és Tarlós István leköszönő főpolgármester a hivatal átadás-átvételén a Városházán 2019. október 17-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megemelt összegű végkielégítést javasol Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester elődjének, a fideszes Tarlós Istvánnak – derül ki a november 5-i ülésre készített előterjesztésből. A korábbi főpolgármestert három havi illetményének megfelelő végkielégítés illeti meg, Karácsony azonban ennél többet javasol. Erre a közszolgálati jogszabályokról szóló jogszabályok lehetőséget adnak. A képviselő-testület ugyanis ezt további, legfeljebb háromhavi illetményének megfelelő összeggel egészítheti ki.

Karácsony ezzel élne is, azaz háromhavi pluszt javasol Tarlósnak. Az előterjesztésből kiderül, hogy erre a fedezet rendelkezésre is áll.

A főpolgármesteri tisztséget 2010 és 2019 között betöltő Tarlós István egyhavi illetménye 1 296 321 forint volt, ennek alapján a háromhavi végkielégítés összege 3 888 963 forint. Ennek tehát a duplájával, több mint 7 millió forint bánatpénzzel távozhat, ha megszavazza a közgyűlés.