Orbán Viktor apja és veje is a Forbes TOP 100-as listján

Orbán Viktor apja és veje is a Forbes TOP 100-as listján

Tiborcz István és Orbán Viktor (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök közvetlen családtagjainak cégei is felkerültek a Forbes magazin TOP 100-as listájára, amely a legértékesebbre becsült magyar tulajdonú cégeket rangsorolja – derül ki az Index.hu szemléjéből. A kormányfő apjának, Orbán Győzőnek a cége, a Dolomit Kft. a 10,5 milliárddal a 88. helyen szerepel. A miniszterelnök veje, Tiborcz István cégbirodalmát, a BDPST Zrt.-t pedig a 91. helyre rangsorolták. A portál megjegyzi, hogy mindkét cég először szerepel a listán.

A legértékesebbre becsült magyar tulajdonú cég címet a főként élő szexkamerás szolgáltatásokról ismert Docler Group kapta a szerkesztőktől, a cégcsoport becsült értéke 208,4 milliárd forint. A további sorrend: Videoton Holding, MFP Holding, Gránit Pólus Csoport. Az OTP-vezér Csányi Sándor érdekeltsége, a Bonafarm csoport a hatodik helyen szerepel 122,7 milliárd forinttal.

Őt követi a Szíjj László-féle Duna Aszfaltról ismert Duna Csoport, az ő becsült értékük 118,5 milliárd forint. A csoport zászlóshajója, a Duna Aszfalt az elmúlt években számtalan állami és önkormányzati közbeszerzést nyert el. A Mészáros csoport a 17-ik helyre futott be, ezek azok a Mészáros család tulajdonába álló mezőgazdasági és borászati cégek, amik nem lettek beolvasztva az Opus Globálba (51 Mrd) – írja a portál.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.