HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Déri Tibor: I...

Déri Tibor: Itt nem lesz sunyítás és lapítás

HIRDETÉS

Már látszik, hogy vannak problémák, ezért felkértek egy független céget, hogy alaposan vizsgáljon át mindent – erről beszélt lapunknak adott interjújában Újpest frissen megválasztott ellenzéki polgármestere, miután elkezdték átnézni az eddigi önkormányzati szerződéseket. Déri Tibor – aki momentumosként az ellenzéki pártok támogatásával győzte le a fideszes Wintermantel Zsoltot – megosztotta azt is, hogy álláshirdetéseket kellett kiírniuk, hiszen a hivatal nagyjából 40 dolgozója mondott fel.

HIRDETÉS

Részletek a Magyar Hang november 1-ji (2019/44.) számában megjelenő interjúból!

– Hogy áll az átadás-átvétellel? Rálát már az önkormányzat eddigi szerződéseire?
– Ez a munka már zajlik. Egy teljesen független cég fogja átvilágítani először az önkormányzatot, majd a polgármesteri hivatalt és a gazdasági társaságokat. Tiszta képet akarunk arról, mi folyt itt eddig. A kormánysajtó azzal büszkélkedett, hogy 9 milliárddal adta át Wintermantel Zsolt az önkormányzatot, de azt már elfelejtették hozzátenni, hogy mennyi kötelezettség van, amit ki kell fizetni. Most ezeket nézzük át, már látjuk, hogy vannak problémák.

(…)

– Ön a Momentum politikusa, pártja pedig az elmúlt harminc év elitjét akarta meghaladni. Hogyan megy így a munka közösen az MSZP-vel és a Demokratikus Koalícióval?
– Olyan emberek vannak a mi csapatunkban, akik velem együtt meg akarják mutatni, hogy egy önkormányzat nem kifizetőhely. Ma sokan így gondolják, de én szeretném megváltoztatni ezt a képet. Ezt úgy tudjuk megtenni, ha valós munka zajlik, a kampány alatt ez már így működött. Nálunk például a vagyonkezelő élére nem egy pártpolitikus fog kerülni, hanem egy tapasztalt szakember. Nyilván sokan vannak most körülöttünk, de mindent megteszünk azért, hogy távol tartsuk magunktól azokat, akik nem így gondolkodnak.

HIRDETÉS

Hogyan tud működni ennyi távozó munkatárs mellett az önkormányzat? Bízik-e a jegyzőben? Gátat tud-e szabni az országos pártérdekeknek az önkormányzatban? Miért van Lokál a hivatal bejáratánál? Mi lesz a sorsa a helyi médiának? Mi a terve a már eladott Ady művelődési házzal és az egykori Árpád kórház helyén kialakítani tervezett munkásszállóval? Momentumosként hogyan érinti az MSZP-vel és a DK-val történő összefogás?
A részleteket keresse a Magyar Hang november 1-jén megjelenő 2019/44. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja jövő csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/44. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,644lájkolóTetszik
2,795követőKövetés
18,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Minden hatalom megittasul önmagától – Magyar Hang-ajánló

Nagy Ervin-, Zsiday Viktor- és Timothy Garton Ash-interjú. Riport a szekszárdi cigánynegyedből. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek