HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Zente után a ...

Zente után a kis Noel megsegítésére gyűjtenek

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Zente és Levente után a Bihar megyei Érkörtvélyesen élő, szintén SMA-val küzdő Noel gyógyulására gyűjtenek – derült ki az ATV.hu cikkéből. Az édesanya a kisfiú megsegítésére létrehozott Facebook-oldalon számolt be róla, hogy az alig pár hónapos gyerek ugyanazzal a betegséggel küzd, mint a nemrég közösségi támogatást kapó kicsik. A család létrehozott egy alapítványt, de több bankszámlán is adakozhat, aki tud.

„Már megtettük a szükséges lépéseket, és épp várunk a jóváhagyásra a CAS részéről, hogy Noel megkaphassa azt az injekciót, ami nagyban hozzásegít majd ahhoz, hogy fejlődjön és ne romoljon az állapota. Ez a kis csodagyógyszer a Spinraza! A gyógyszer azon az elven működik, hogy az SMN 2 gén működőképes SMN fehérje előállítását fokozza. A gyógyszert injekció formájában a gerincvelőbe adják a beteg élete végéig folyamatosan, meghatározott időközönként kell kapja” – írta az anya, aki szerint több mint kétmillió dollárra lenne szükségük, hogy segíteni tudjanak.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

„Szeretném leszögezni, hogy nem Magyarországon élő magyar embereket kértem fel, hogy segítsenek (csak). Az oldalt magyar nyelven hoztuk létre, mert ez az anyanyelvünk, és mert itt Romániában is sok segítőkész magyar ember él. Természetesen készülnek a fordítások, és minden szálat elindítunk hamarosan! Az alapítványt, a Paypal-rendszert, és még sok sok minden mást is. Sajnos az idő nagy úr, és egyszerre nehéz mindent egyből megvalósítani, viszont szépen lépésről lépésre haladunk. (…) Kérlek benneteket ne generáljunk felesleges vitákat, nincsenek elvárásaim senkivel szembe, egyetlen ország vagy nemzettel szemben sem!” – tette hozzá már pénteki posztjában az anya, aki hálásan köszönte az eddigi segítséget.

Zente és Levente számára is hamar összejött a százmillió forint, ami a kezelésükhöz volt szükséges. A gerincvelői izomsorvadással (SMA) küzdő, másfél éves Zente számára amerikai kezeléshez és gyógyszerhez volt szükség 700 millió forintra, az utolsó százmilliót pedig Mészáros Lőrinc és családja utalta a számlára. Az újabb beteg gyerek, Levente megsegítésére pedig ismét aktivizálta magát Mészáros, és vállalatcsoportja 120 millió forinttal támogatta a gyógykezelést.

HIRDETÉS

Az édesanya neki, illetve Mága Zoltánnak mondott külön is köszönetet a segítségért. Utóbbi egymillióval járult hozzá a kezeléshez, Facebook-posztjában pedig arra szólította fel a száz leggazdagabb magyart, hogy ők is támogassák az ügyet. Ezek után több politikus is beszállt, és küldött pénzt a fideszes Bajkai István, valamint a Szerencsen függetlenként újraválasztott Nyiri Tibor is.  

Noelnek itt lehet segíteni:
Olyus Noel Robert
EUR RO74BTRLEURCRT0527455101
HUF RO87BTRLHUFCRT0527455101
RON RO27BTRLRONCRT0527455101

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,945lájkolóTetszik
3,637követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek