Az irodai dolgozók fele kevesebb pénzzel is beérné egy jobb főnökért cserébe

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hajlandó

lenne fizetése egy részéről is lemondani az irodai dolgozók egy-egy része, ha

otthonról is dolgozhatna, illetve ha jó főnöke lenne – ez derül ki egy felmérésből,

amelyet november 20-i Big Office

Day szervezői készítettek csaknem 1000 válaszadó megkérdezésével.

Az MTI által bemutatott kutatás szerint a válaszadók egyharmada heti plusz egy nap otthoni munkavégzésért 5 százalékot, míg 15 százalékuk akár 10 százalékot is engedne a fizetéséből. A megkérdezettek ötöde nem is menne olyan céghez dolgozni, ahol nincs lehetőség otthoni munkavégzésre.

Az is kiderült, hogy az

érintettek több mint fele – 53 százaléka – mondana le egy jobb főnökért

keresetének egy részéről, 10 százalékuk fizetésének akár több mint 15

százalékát is feláldozná ebből a célból.

Az irodai dolgozók jelentős többségének egyébként nem jön be a nyitott terű iroda, csak minden tizedik érintett gondolja úgy, hogy vannak előnyei. Azt elfogadhatóbbnak tartják, amikor a munkavállalóknak nincs saját fix asztaluk, ez a válaszadók csaknem egyharmada szerint megszokható, 24 százalékuk pedig hatékony megoldásnak gondolja abban az esetben, ha a munkavállalók az otthoni munkavégzés miatt nem járnak be minden nap.   

A kisállatbarát irodák esetében az ellenzők vannak többségben, 57 százalék gondolja úgy, hogy a kedvenceknek nem az irodában van a helyük.