Botkára, Szélre és Hadházyra is számítana a Momentum elnöke

Botkára, Szélre és Hadházyra is számítana a Momentum elnöke

Fekete-Győr András (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szoros az együttműködés az MSZP-t nemrég elhagyó Botka László és a Momentum között – erről az ellenzéki párt elnöke beszélt a Népszavának adott interjúban. Fekete-Győr András elmondása szerint ugyanakkor nagyon korai lenne arról beszélni, hogy vajon belép-e a Momentumba.

A pártelnök úgy fogalmazott, hogy hasonló a helyzet Szél Bernadett-tel és Hadházy Ákossal is, akik talán a legközelebb állnak hozzájuk. Mindketten szerinte nagyon jól politizálnak függetlenként, ki tudnak teljesedni, de 7 évig voltak egy másik pártnak a meghatározó politikusai. – Nem szabad semmit sem siettetni, időt kell hagyni nekik. Remélem, 2022-től már egy politikai közösségben folytathatjuk – mondta.

Botka László kilépett az MSZP-ből | Magyar Hang

A pártelnök beszélt a napokban náluk lezajlott házkutatásról is,

mint mondta, a NAV munkatársai az irodákban keresgéltek, majd átmentek a

könyvelőkhöz, ahol lefoglaltak ezer oldalnyi dokumentumot. A sors

fintorának nevezte, hogy mindez éppen Vlagyimir Putyin látogatásának napján történt.

– A civilek, ellenzéki pártok, más véleményen lévők vegzálása a putyini

Oroszországban megszokott, Orbán pedig hithű tanítványa a diktátornak – mondta.

Fekete-Győr András a politikai kultúra változása kapcsán jó jelnek nevezte, hogy az MSZP kizárta „a velejéig korrupt Lackner Csabát”.

Házkutatást tartott a NAV a Momentumnál - ÁSZ: a párt félmilliárd forint felhasználását nem igazolta | Magyar Hang

Miközben az elemzők szerint a Momentum és a Demokratikus Koalíció versenyezhet az ellenzék vezető szerepéért, a politikus azt hangsúlyozta, hogy nem szeretne párbajozni a DK-val. Azt azért elismerte, hogy a helyzet „pikáns”, hiszen – szavai szerint – fiatalként Gyurcsány Ferenc felelőtlen és káoszba hulló kormánya ellen tüntetett, most pedig együttműködnek egy közös ellenféllel, a Félelem Rendszerével szemben. Azt azért hozzátette, hogy a Fideszből előbb-utóbb kiábránduló embereket vélhetően nem Gyurcsány Ferencék, hanem a Momentum fogja tudni meggyőzni arról, hogy van nyugati alternatívája ennek a rendszernek.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.