HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Szent István ...

Szent István szobra miatt robbant ki vita a fővárosi ellenzéken belül

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Meg sem alakult még az október 13-i önkormányzati választás után ellenzékű többségűvé vált Fővárosi Közgyűlés, máris vita robbant ki a pártok között. A probléma alapja a XIII. kerületbe tervezett Szent István szobor.

A jövő keddi közgyűlési alakuló ülésre Karácsony Gergely főpolgármester beterjesztett egy olyan javaslatot – miután civil szervezetek fordultak hozzá –, hogy függesszék fel a Szent István parkba tervezett Szent István szobor felállítását. Ezt azzal indokolta, hogy „államalapító Szent István olyan kiemelkedő alakja a magyar történelemnek, hogy a neki emléket állító műalkotás felállítása mögé lehetőség szerint teljes körű egyetértést kell építeni”.

Megemelt végkielégítést javasol Karácsony Gergely főpolgármester elődjének, Tarlós Istvánnak | Magyar Hang

A Jobbik ugyanakkor ennek nem örült. Bencsik János, a párt budapesti elnöke „El a kezekkel a Szent István szobortól” címmel fejtette ki a Facebookon, hogy a Fővárosi Közgyűlés még 2017 januárjában éppen a Jobbik javaslatára döntött úgy, hogy Lukács György szobra helyére államalapító királyunk emlékművét helyezi el. Karácsony Gergely szerinte a mostani döntésével „veszélyes vizekre evez”.

– Október 13-án arra kapott felhatalmazást az ellenzéki szavazók többségétől, hogy integratív vezetője legyen Budapestnek. Az ellenzéki voksok között pedig szép számmal voltak nemcsak baloldali, de centrista és jobboldali szavazók is, akik joggal várják el, hogy ne folytatódjon az eddigi ideológiai szekértáborharc. Azt hagyjuk meg Bayer Zsoltnak és csapatának… – írta.

Karácsony Gergely

Karácsony Gergely szombaton reagált, ugyancsak a Facebookon. Azt írta, hogy a Fidesz mindent meg fog tenni az ellenzéki egység szétverése érdekében, „minden kis politikai repedésbe be fogják küldeni a propagandasajtót, hogy hátha lehet még valamit tágítani rajta”. Írása szerint ez történik most is. Azt leszögezte, hogy sem neki, sem a XIII. kerület vezetésének, sem pedig a helyben lakóknak nem azzal van baja, hogy Szent István szobor legyen a parkban. Ígérete szerint meg fogják találni a megoldást, amely mindenki számára elfogadható és nem jár a parkon belüli zöldfelület indokolatlan csökkenésével. – Nyugi, kedves ellenzék. Izguljon inkább a Fidesz – fűzte hozzá.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,610lájkolóTetszik
3,770követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Más embernek ez a mócsing a torkán akadna” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Váncsa Istvánnal, Hegedűs D. Gézával és Kemenesi Gáborral. Riport a Fertő tóról, ahol betonozni tervez a NER. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek