HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Szent István ...

Szent István szobra miatt robbant ki vita a fővárosi ellenzéken belül

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Meg sem alakult még az október 13-i önkormányzati választás után ellenzékű többségűvé vált Fővárosi Közgyűlés, máris vita robbant ki a pártok között. A probléma alapja a XIII. kerületbe tervezett Szent István szobor.

HIRDETÉS

A jövő keddi közgyűlési alakuló ülésre Karácsony Gergely főpolgármester beterjesztett egy olyan javaslatot – miután civil szervezetek fordultak hozzá –, hogy függesszék fel a Szent István parkba tervezett Szent István szobor felállítását. Ezt azzal indokolta, hogy „államalapító Szent István olyan kiemelkedő alakja a magyar történelemnek, hogy a neki emléket állító műalkotás felállítása mögé lehetőség szerint teljes körű egyetértést kell építeni”.

Megemelt végkielégítést javasol Karácsony Gergely főpolgármester elődjének, Tarlós Istvánnak | Magyar Hang

A Jobbik ugyanakkor ennek nem örült. Bencsik János, a párt budapesti elnöke „El a kezekkel a Szent István szobortól” címmel fejtette ki a Facebookon, hogy a Fővárosi Közgyűlés még 2017 januárjában éppen a Jobbik javaslatára döntött úgy, hogy Lukács György szobra helyére államalapító királyunk emlékművét helyezi el. Karácsony Gergely szerinte a mostani döntésével „veszélyes vizekre evez”.

– Október 13-án arra kapott felhatalmazást az ellenzéki szavazók többségétől, hogy integratív vezetője legyen Budapestnek. Az ellenzéki voksok között pedig szép számmal voltak nemcsak baloldali, de centrista és jobboldali szavazók is, akik joggal várják el, hogy ne folytatódjon az eddigi ideológiai szekértáborharc. Azt hagyjuk meg Bayer Zsoltnak és csapatának… – írta.

HIRDETÉS
Karácsony Gergely

Karácsony Gergely szombaton reagált, ugyancsak a Facebookon. Azt írta, hogy a Fidesz mindent meg fog tenni az ellenzéki egység szétverése érdekében, „minden kis politikai repedésbe be fogják küldeni a propagandasajtót, hogy hátha lehet még valamit tágítani rajta”. Írása szerint ez történik most is. Azt leszögezte, hogy sem neki, sem a XIII. kerület vezetésének, sem pedig a helyben lakóknak nem azzal van baja, hogy Szent István szobor legyen a parkban. Ígérete szerint meg fogják találni a megoldást, amely mindenki számára elfogadható és nem jár a parkon belüli zöldfelület indokolatlan csökkenésével. – Nyugi, kedves ellenzék. Izguljon inkább a Fidesz – fűzte hozzá.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,771lájkolóTetszik
2,960követőKövetés
19,600feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 2020/4. száma! Interjú Schiffer Andrással, Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Sok érdekes írás és publicisztika! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek