Tiborcz István kiszállt a pálinkafőző-bizniszből

Tiborcz István kiszállt a pálinkafőző-bizniszből

Tiborcz István és Orbán Viktor (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kicsit több mint 4 éven keresztül volt Orbán Viktor miniszterelnök veje igazgatóság tag egy hivatalosan desztillált szeszes italt gyártó cégben. A cégkivonatokból és a nyilvánosan elérhető információkból kiderül, hogy idén nyár elején kiszállt a cég operatív irányításból – írja az mfor.hu.

A cikk szerint a G2G Zrt.-t 2011 elején jegyezte be a cégbíróság még Házipálinka Bérfőzde néven, biatorbágyi székhellyel, fő tevékenysége már akkor is desztillált szeszes ital gyártása volt. Eredeti formájában azonban nem sokáig működött a társaság, hiszen egy évvel később Budapestre költözött és felvette a G2G Zrt. nevet. A meglehetősen ismeretlen cég akkor került be a hírekbe, amikor 2015 márciusában Tiborcz István igazgatóság tagja lett.

Bár a korábbi, sajtóban megjelent hírek alapján sokan számítottak arra, hogy a Tiborcz István felbukkanásával életjeleket kezd mutatni a cég, érdemi tevékenységbe kezd és elkezdenek szépen befolyni a kasszába a milliók, ez nem így történt. A "Tiborcz-éra" alatt sem változott semmi sem.

Tiborcz István már a 32. leggazdagabb magyar | Magyar Hang

2018-ban azonban fordult a kocka, hiszen a korábbi évek veszteségei után, árbevétel nélkül is sikerült 2,1 milliós nyereséget kimutatni annak köszönhetően, hogy 5,8 millió forint pénzügyi bevétel keletkezett a társaságnál. Ez annak köszönhető, hogy volt egy jelentősebb összegű vásárolt követelése, amit értékesített 2018-ban.

Tiborcz István kiszállása óta egyedüli cégvezetőként van jelen a cég életében a tulajdonos, Vízi Attila Gergely, aki a sajtóban megjelent korábbi információk szerint tavaly tavasszal még Lázár Jánossal is tárgyalt. Erről a találkozóról csak annyit lehetett megtudni, hogy az magántermészetű volt.