Bérleti szerződés nélkül használta Hosszú Katinka klubja a Duna Arénát

Bérleti szerződés nélkül használta Hosszú Katinka klubja a Duna Arénát

Hosszú Katinka (Fotó: Doha Stadium Plus Qatar)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Úgy használhatta Hosszú Katinka klubja, az Iron Aquatics a Duna Arénát, hogy a létesítményt üzemeltető Bp2017 Kft.-vel nem kötött használatra vagy bérletre vonatkozó megállapodást – írja a 24.hu.

A lap szerint ugyanis az állami tulajdonban álló Bp2017 Kft.-től megkapott listán csak egyetlen, az Iron Corporation Kft.-vel kötött megállapodás szerepel. A dokumentum szerint a Bp2017 Kft. csupán egy 25 millió forintos reklámszerződést kötött az akkor Hosszú Katinka és edzője, férje Shane Tusup tulajdonában álló céggel. 

Ez az információ volt annak a több mint két és fél éves útnak a végén, amelyen azért indultak el, hogy megtudják, mennyit fizet az Iron Corporation azért, hogy az állami létesítményben végezhessen úszásoktatást. Még 2017 márciusában fordultak kérdéssel a Bp2017 Kft.-hez, miután kiderült, hogy az Iron Aquatics a Duna Aréna tanmedencéjében tarthatja úszásóráit. Ezek után a közérdekűadat-igénylés, a NAIH-jelentés, a bírósági ítéletek is kevésnek bizonyultak ahhoz, hogy a Bp2017 Kft. kiadja a közérdekű adatokat, és kiderülhessen, milyen feltételekkel, mennyi pénzért használták Hosszúék a Duna Arénát.

A 300. aranyérmét szerezte meg Hosszú Katinka | Magyar Hang

Miután az állami cég a jogerős ítélet ellenére sem teljesített, végrehajtást indítottak az ügyben. Október közepén végrehajtó társaságában látogattak el a vállalkozás székhelyére, ahol a Bp2017 Kft. vezetője ígéretet tett arra, hogy két nappal később megkapják az Iron Corporation Kft.-nel kötött szerződés adatait, valamint megkapják – a bírósági eljárásban szintén közérdekűnek ítélt – marketing-, reklám- és szponzori megállapodások listáját.

Minthogy Hosszú Katinkáék bérleti vagy használati megállapodása nem szerepelt a végül átadott dokumentumban, újra megkeresték a céget is és az úszó klubját is, de választ már nem kaptak.