Borkainak a nyilvánosság elé kell állnia

Borkainak a nyilvánosság elé kell állnia

Forrás: Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtökön tartja alakuló ülését a győri közgyűlés, egy ilyen eseményen magától értetődő, hogy a polgármester, vagyis Borkai Zsolt személyesen részt vegyen. Már csak azért is, hiszen a második napirendi pont a polgármester és a képviselők ünnepélyes eskütétele lesz.

A győri MSZP-t vezető Pollreisz Balázs a Facebookon tette közzé a Borkai Zsolt nevével ellátott közgyűlési meghívót. Csak annyit fűzött hozzá: „Találkozzunk a Városházán”.

Security Check Required

Borkai

Zsolt az önkormányzati választás előtt nem sokkal kirobbant

botránya után látványosan kerülte a nyilvánosságot, mindössze

egy videóüzenetben reagált a róla megjelent, adriai orgiát

bemutató videóra. Az október 13-i voksolásnak még fideszes

színekben futott neki és el is nyerte újra a polgármesteri

posztot.

A kormánypártoknak valamiért csak ezután vált annyira kínossá az ügy, hogy lépniük kellett. Borkai Zsolt mindössze néhány percre ugyan, de kiállt az újságírók elé és bejelentette: kilép a Fideszből, de a városvezetői címet megtartja. – Nem is akartam, és nem is tehetem meg, hogy ilyen felhatalmazás, ilyen legitimáció mellett bármikor is visszalépjek és úgy gondoljam, hogy a győriek bizalmát ne vegyem figyelembe. Tehát a következő öt évben Győr város polgármestereként fogok tevékenykedni – mondta akkor. Hiába lettek volna kérdések, azt már nem tehették fel az újságírók.

Borkai Zsolt kilép a Fideszből, de hosszú távra tervez Győr élén | Magyar Hang

A polgármesteri

megbízólevele átvételekor is csak ugyanazt ismételte meg, hogy

tovább fog dolgozni a városért.