Karácsony Gergely elmegy a szerdai kormányülésre

Karácsony Gergely elmegy a szerdai kormányülésre

Karácsony Gergely (Fotó: Farkas Norbert/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Úgy normális, ha a meghívást elfogadom, a szerdai kormányülésen részt veszek – közölte a Facebookon Karácsony Gergely azután, hogy Orbán Viktor miniszterelnök meghívta a kabinet ülésére.

A főpolgármester ezt a meghívást a közös munka kezdetének, az első lépésnek tekinti, hiszen – mint írta – több száz ügyben kell együttműködniük, hol vitázva, hol egyetértve a budapesti fejlesztésekről. Az új Fővárosi Közgyűlés keddi alakuló ülésén néhány ügyben már születnek is olyan döntéseket, amelyeket képviselni fog a kormány előtt, ilyen a Városliget, vagy a Római-part.

– Az alapállásom minden más kérdésben is világos, hiszen az úgy normális, ha foggal-körömmel ahhoz a programhoz ragaszkodunk, amelynek képviseletére felhatalmazást adtak a budapestiek – írta. Ennek a lényegét úgy fogalmazta meg, mint a kevesek érdekei helyett a többség szolgálata.

Security Check Required

Hétfőn délután közölte Orbán Viktor miniszterelnök sajtófőnöke, hogy a kormányfő levélben hívta meg az új főpolgármestert a kormányülésre. – A kormányülés Budapesttel foglalkozó napirendi pontja természetesen nem korlátozódik a fejlesztések ügykörére, szívesen megismerjük az Ön álláspontját bármely más Budapest számára fontos ügyben is – írta a miniszterelnök.