Most vagyunk bajban: Putyin megdicsérte Orbánt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Orbán nem hétköznapi vezető, s kiemelkedik európai kollégái közül – nyilatkozta Dmitríj Peszkov, a Kreml szóvivője Vlagyimir Putyinra hivatkozva. A hvg.hu cikkéből kiderül, hogy az orosz elnöknek nagyon szimpatikus Orbán Viktor, úgy véli, hogy a magyar kormányfő olyan bölcs, pragmatikus és tapasztalt vezető, aki képes önálló értékítéletre is.

A szóvivő Putyinra hivatkozva arra is utalt, példaértékű, ahogy Orbán Viktor az orosz–magyar energiaügyi kapcsolatokat kezeli. Szavai szerint Magyarországon nem beszélnek függőségről, vagy arról, hogy Oroszország politikai fegyverként használná az energiahordozókat. A magyarok pragmatikusan vásárolnak, és már fel is töltötték valamennyi föld alatti tározójukat.

A kereskedelmi kapcsolatokat dicsérte Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin | Magyar Hang

A múlt szerdai budapesti Orbán–Putyin találkozó első perceiben az orosz elnök arról beszélt, hogy bármikor, amikor idejön, tetszik a neki város. – Budapest minden időben gyönyörű – mondta. A közös sajtótájékoztatójukon a nagy bejelentések ugyan elmaradtak, de a kereskedelmi kapcsolatok javulásáról, Ukrajnáról, a Török Áramlat gázvezetékről, a közös gazdasági érdekekről, illetve a politikai törekvésekről is szó esett.

Hiába a nemzetközi tiltakozás, nyáron jön Putyin bankja, Orbán volt minisztere is bekerül a vezetőségbe | Magyar Hang

Később Szijjártó Péter további részleteket is elárult a találkozó eredményeiről, például azt, hogy a megállapodás szerint közösen épít újjá Szíriában Magyarország és Oroszország egy kolostort, illetve a két ország közösen finanszírozza a két ország egy város kenyérellátást biztonságosan lehetővé tévő nagy péküzem felépítését.