HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld OLAF-nyomozás...

OLAF-nyomozás a legszegényebb falvakban sportnapokat szervező alapítvány ellen

HIRDETÉS

Nyomozást indított az OLAF, vagyis az EU csalás elleni hivatala a Harmadik Évezred Innovációs Alapítvány által elnyert 450 millió forint támogatás felhasználásának ügyében – értesült a 444.hu.

HIRDETÉS

Az ügy lényege az volt, hogy a közel félmilliárd forint közpénzt elnyerő alapítvány az összegből 448 darab sportnapot szervezett „kevésbé fejlett régiók” településein, hogy a „családok közösen eltöltött szabadidős tevékenysége gazdagabbá és színesebbé tegye a mindennapjaikat”. A szervezet az eseményeket dokumentálta és a fotókat fel is töltötte a Facebookra, igaz, azok már nem érhetők el.

Magyarországon van a legnagyobb veszélyben az uniós pénz | Magyar Hang

A 444-en azonban továbbra is látható több felvétel, olyanok, mint amikor gyerekek bicikliznek a betonútra lerakott kannák között, négy felnőtt egy gumilabdával focizik egy kinti WC előtt, vagy amikor egy autó reflektorának fényénél rugdosnak néhányan egy labdát.

Az alapítvány akkor azt közölte a portállal, hogy “a megrendezésre kerülő események tartalmukban, létszámukban eltérnek egymástól. Az Ön által megemlített esemény az ország egyik legszegényebb településén valósult meg, ahol igen nagy kihívást jelentett az ott élő lakosság bizalmát elnyerni, kimozdítani őket komfortzónájukból”.

Security Check Required

Az OLAF-hoz Hadházy Ákos fordult, aki most úgy kommentálta az ügyet a Faceobookon, hogy sok disznóságot látott már, de ez a Harmadik Évezred Alapítvány valószínűleg a legpofátlanabb és a legszomorúbb minden csalás közül. – Közel 500 millió forintot síboltak el, és közben ők maguk dokumentántálták a “sportnapokat”, azaz a kannák közt szlalomozó vagy a kerti budi előtt passzolgató embereket – írta, hozzátéve, hogy ennél az ügynél nem kell jobb példa arra, mit művelnek Magyarországon az EU-s pénzekkel.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,940lájkolóTetszik
2,832követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Szétosztja a hivatali autókat Pikó András

Józsefváros polgármestere azt mondja, nincs szükségük hét járműre.

1984