HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Áll a bál a F...

Áll a bál a Fővárosi Közgyűlésben: a Fidesz több bizottsági helyet akar, Baranyi Krisztina nem, a bukott MSZP-s viszont bizalmat kapott

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

A IX. kerület új, függetlenként induló, de az ellenzéki pártok támogatását élvező polgármestere, Baranyi Krisztina egyelőre nem kapott helyet az új Fővárosi Közgyűlés egyik bizottságában sem – derült ki a közgyűlésen, ahol a Fidesz-KDNP ellenzékbe került képviselői, többek között Pokorni Zoltán is kifogásolták a bizottsági helyek felosztását. Pokorni szerint több hely járna az ellenzéknek, igazságtalan a felosztás, ezért nem delegálnak tagokat.

„Valószínűleg engem nem lehet azzal vádolni, hogy Fideszes támogatással indultam, ehhez képest semmilyen egyeztetés nem történt velem bizottsági tagságokról, és a jelenlegi listából úgy tűnik, egyik bizottságban sincs helyem”

– mondta a közgyűlési felszólalásában Baranyi Krisztina.

HIRDETÉS

Az ellenzéki szövetségtől bizalmat kapott ugyanakkor Pál Tibor, akit Ferencváros polgárai közel 30 év után kiszavaztak a közgyűlésből. Az MSZP-s politikus a költségvetési bizottság tagjaként folytatja.

https://444.hu/…/gyozott-a-harapos-no-bukott-a-teljes-feren…

Felállt Budapest új vezetése: öt helyettese lesz Karácsonynak | Magyar Hang

Budapest nem ellenzékieké vagy kormánypártiaké, hanem mindenkié – mondta székfoglaló beszédében a főváros új főpolgármestere, Karácsony Gergely, aki a Fővárosi Közgyűlés keddi ülésén tette le esküjét. A közgyűlés megválasztotta a főpolgármester által javasolt főpolgármester-helyetteseket, Gy.

Soproni Tamás (Momentum) ezután felajánlotta, hogy a Momentum saját bizottsági helyei terhére ad át ilyen posztot Baranyi Krisztinának.

A Fidesz kifogásolta, hogy nem kaptak annyi helyet az alakuló bizottságokban, mint a közgyűlési arányuk: „59 százalékot szereztek ebben a testületben, és ahelyett, hogy a másik oldalnak negyven százalékot biztosítanának, feltöltik a bizottságokat a saját képviselőikkel? ” – tette fel a kérdést a baloldali többségnek az ülésen Pokorni Zoltán, aki az igazságosság, átláthatóság, demokrácia és szabadság értékeit kérte számon a baloldali többségű testületen.

HIRDETÉS

Karácsony Gergely arra szólította fel a fideszeseket, ajánljanak tagokat a bizottságokba. Ez ugyanis nem történt meg, és ha sem a Fidesz, sem helyettük más nem delegál tagokat, akkor nem teljes a bizottsági létszám, és a testületek nem tudják jogszerűen elkezdeni a működésüket. Erre Pokorni Zoltán úgy válaszolt:

„Nem tudunk tagokat delegálni egy igazságtalan bizottsági felosztásban”

Ezt az érvelést hangos nevetés kísérte, vélhetően az adott okot a derűre, hogy a baloldali fővárosi többség képviselői szerint a Fidesz-KDNP elmúlt években megszokottá vált országos és helyi kormányzási gyakorlata sem tükrözte maradéktalanul a Pokorni Zoltán által számonkért értékeket.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
R. Kiss Kornélia
R. Kiss Kornélia
Újságíró, a Magyar Hang alapító szerkesztőségének tagja, a lap állandó szerzője. Nyolc évig a Magyar Nemzet kulturális, majd belpolitikai rovatának munkatársa. A Eurotopics európai sajtófigyelő magyarországi tudósítója. Minden érdekli.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,826lájkolóTetszik
3,177követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Koronavírus: Négy idős beteg hunyt el

Alig, mindössze tizeneggyel emelkedett a fertőzöttek száma az elmúlt napon.