HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Fallal válasz...

Fallal választanák el a romák házait Szekszárdon?

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A Facebookon vonja kérdőre Szekszárd polgármesterét Bomba Gábor önkormányzati képviselő, az Éjen Szekszárd Egyesület vezetője a romák lakta Halas utcában épülő fal miatt. A képviselőt elmondása szerint több roma család azzal kereste meg kedden, hogy önkormányzati dolgozók telefonon tájékoztatták őket arról, a Halas utca – Vasvári köz kereszteződése környékén betonfallal szeparálnák el a romákat. A tájékoztatás szerint a falat a héten felhúzzák, annak helyét már ki is jelölték.

Security Check Required

null

„A kifogástevők szerint a fal épp a romák és a nem romák házait választaná el egymástól, így míg a nem romák ingatlanjának ára emelkedne a keletkezett zsákutcában, a romáké lezuhanna a fal hatására amellett, hogy a közlekedésük is nehezebbé válna.”

– írta Bomba Gábor.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Átöltözött a jelölt, új választást tartanak

Az Éljen Szekszárdért Egyesület a Fidesz legnagyobb ellenfele a városban, az önkormányzati választás jelenlegi eredménye szerint a városi képviselőtestületben 8 képviselőjük ülne szemben 6 fideszessel, vagyis kisebbségen kellett volna kormányoznia Ács Rezső kormánypárti polgármesternek, aki viszont megőrizte városvezetői székét.

A Fidesz azonban megtámadta a választás eredményét. Lapunkhoz eljuttatott kifogásokban Csötönyi László ÉSZ-képviselőjelöltet azzal vádolták, hogy Szekszárdon a Művészetek Háza előtt pulóverét felhajtva mutogatta a jelölőszervezet logóját ábrázoló pólóját, ezzel befolyásolta a választói akaratot. Bodrogi Tibor ÉSZ-es delegált pedig elkövette azt a hibát, hogy átöltözött, ami a Fidesz szerint szintén bizonyítóerejű.

A Helyi és a Területi Választási Bizottság után a Pécsi Ítélőtábla is jóváhagyta a Fidesz kifogását, így vasárnap, november 10-én új választást tartanak két egyéni választókörzetben. Az egyik körzet a város hírhedt, romák lakta negyedét, Csikágót is magában foglalja. – Ha lesz új választás, és a helyi cigány vezetőt ráveszik, hogy lépjen vissza a Fidesz javára, a romák szavazata újra a Fidesz kezére adhatja a várost – írtuk korábban.

Bomba Gábor azt írja: a romák elmondása szerint korábban több alkalommal is vasoszlopokat telepített az önkormányzat oda, ahol most állítása szerint a fal készül, de a romák azt felszedték, mivel azon az úton járnak a kórház és a városközpont felé. A panaszosok szerint több alkalommal is tiltakoztak az oszlopok kirakása ellen, de sem a polgármester, sem más önkormányzati munkatárs nem hallgatta meg őket. Ma újra betelefonáltak, ekkor közölték velük, hogy betonfal épül az utcában.

HIRDETÉS

„Tekintettel arra, hogy a romáknak adott információ szerint az utcát elzáró fal a héten felépül, viszont a képviselőtestület csak a vasárnapi újraválasztás eredményének megállapítását követően állhat fel, más lehetőség hiányában itt a Facebook nyilvánossága előtt kérdezem Ács Rezső polgármestertől, milyen szándékból épül a romákat elzáró fal a Halas utcában, ki döntött erről és kikérték-e a döntés előtt az ott lakók véleményét” – írta Bomba Gábor.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
R. Kiss Kornélia
R. Kiss Kornélia
Újságíró, a Magyar Hang alapító szerkesztőségének tagja, a lap állandó szerzője. Nyolc évig a Magyar Nemzet kulturális, majd belpolitikai rovatának munkatársa. Jogász. A Eurotopics európai sajtófigyelő magyarországi tudósítója.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,952lájkolóTetszik
3,639követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Koronavírus: Körbe zárt minket a fertőzés? – Napról-napra romlik a helyzet a térségben

Újra megdőlt a napi fertőzésrekord Romániában és Bulgáriában, de Szlovákiában és Szerbiában is aggasztóan sok az új koronavírusos.