HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Hatszor annyi...

Hatszor annyi tartozása van Miskolcnak, mint amennyi a büdzsében rendelkezésére áll

HIRDETÉS

Az elsődleges szakértői vizsgálatok alapján Miskolcnak – az október 14-i, vagyis az önkormányzati választásokat követő első napi állapot alapján – több mint hatszor annyi tartozása van, mint amekkora összeg a rendelkezésére áll – írja a Népszava.

HIRDETÉS

A lap a borsodi megyeszékhely önkormányzatának közleményére hivatkozik, amely azokat az első körös szakmai anyagokat összegezte, amelyeket a polgármesteri tisztség átadás-átvétele után kért be, és kapott meg a Veres Pál polgármestert segítő szakemberek csapata.

Az elektronikusan és papír alapon átadott dokumentumok részletes vizsgálata ugyan még folyamatban van, de néhány fő adat már világosan látszik: az önkormányzatnak – a Miskolc Holding Zrt. adatai nélkül – 14,4 milliárd forint tartozása-kötelezettsége volt partnerei felé, ám csak 2,3 milliárd forint áll az új városvezetés rendelkezésére. A közlemény megjegyzi: a szakértők tovább dolgoznak annak érdekében, hogy a miskolciak tiszta és valós képet kapjanak az város helyzetéről, s az eredményekről a polgármesteri hivatal folyamatosan tájékoztatja majd a közvéleményt.

Ismert, súlyos betegségére hivatkozva Miskolcon nem indult újra a polgármesteri posztért a várost eddig vezető Kriza Ákos, hanem Alakszai Zoltán jegyző mérette meg magát kormánypárti színekben. Még Orbán Viktor miniszterelnök is járt nála a kampányhajrában. Az önkormányzati választáson végül a függetlenként induló, ám az ellenzéki pártok támogatását bíró korábbi iskolaigazgató, Veres Pál győzött.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,940lájkolóTetszik
2,832követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Szétosztja a hivatali autókat Pikó András

Józsefváros polgármestere azt mondja, nincs szükségük hét járműre.

1984