HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Hatszor annyi...

Hatszor annyi tartozása van Miskolcnak, mint amennyi a büdzsében rendelkezésére áll

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Az elsődleges szakértői vizsgálatok alapján Miskolcnak – az október 14-i, vagyis az önkormányzati választásokat követő első napi állapot alapján – több mint hatszor annyi tartozása van, mint amekkora összeg a rendelkezésére áll – írja a Népszava.

A lap a borsodi megyeszékhely önkormányzatának közleményére hivatkozik, amely azokat az első körös szakmai anyagokat összegezte, amelyeket a polgármesteri tisztség átadás-átvétele után kért be, és kapott meg a Veres Pál polgármestert segítő szakemberek csapata.

Az elektronikusan és papír alapon átadott dokumentumok részletes vizsgálata ugyan még folyamatban van, de néhány fő adat már világosan látszik: az önkormányzatnak – a Miskolc Holding Zrt. adatai nélkül – 14,4 milliárd forint tartozása-kötelezettsége volt partnerei felé, ám csak 2,3 milliárd forint áll az új városvezetés rendelkezésére. A közlemény megjegyzi: a szakértők tovább dolgoznak annak érdekében, hogy a miskolciak tiszta és valós képet kapjanak az város helyzetéről, s az eredményekről a polgármesteri hivatal folyamatosan tájékoztatja majd a közvéleményt.

Ismert, súlyos betegségére hivatkozva Miskolcon nem indult újra a polgármesteri posztért a várost eddig vezető Kriza Ákos, hanem Alakszai Zoltán jegyző mérette meg magát kormánypárti színekben. Még Orbán Viktor miniszterelnök is járt nála a kampányhajrában. Az önkormányzati választáson végül a függetlenként induló, ám az ellenzéki pártok támogatását bíró korábbi iskolaigazgató, Veres Pál győzött.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,908lájkolóTetszik
3,625követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Bagossy cáfolja Vidnyánszkyt

A Nemzeti Színház igazgatója azt sugallta, mintha a közelmúltban az intézmény átalakításáról kettesben titkos háttértárgyalásokat folytattak volna.