Erdogan feleségével látogatott óvodát a kispesti MSZP-s vezető

Erdogan feleségével látogatott óvodát a kispesti MSZP-s vezető

Gajda Péterék a török elnök feleségével (Fotó: Gajda Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Recep Tayyip Erdogan feleségével, Emine Erdogannal látogatta meg a kispesti Szivárvány Óvodát Gajda Péter polgármester. A 24.hu vette észre a Facebook-posztot, ami szerint közel tízéves testvérvárosi kapcsolat van Isztambul-Pendikkel, „számtalan kulturális és diákcsere programot szerveztünk már a vezetőkkel és a Yunus Emre Intézettel.” Az MSZP-s Gajda hangsúlyozta azt is, hogy a török first lady több mint 10 millió forintot hozott az intézmény fejlesztéséhez és további felújításához.

A török elnök egyébként közben találkozott Áder János államfővel és Orbán Viktor miniszterelnökkel, valamint rendszám nélküli Mercedesében végighajtott a kedvéért teljesen lezárt Andrássy úton. A HVG.hu felidézte, hogy a kurdok elleni offenzíváért felelős vezetőnek nem is csak egy ilyen autója van. Négy új, páncélozott Mercedes-Maybach S600 Pullman Guardot szereztek be Németországból 80 millió líra, azaz 4,2 milliárd forint értékben.

Gáz, fuvarozási kvóta, netán migráció? - ezekről tárgyalhat Orbán Erdogannal | Magyar Hang

Megnéztük, gazdasági vonalon miről cikkezett magyar viszonylatban az Erdogan-közeli török sajtó, hogy ez alapján valami hozzávetőleges sejtésünk legyen a várható témákról.