Ungár Péter: Pont nem Borkainak kellett volna kuplerájt emlegetnie

Ungár Péter: Pont nem Borkainak kellett volna kuplerájt emlegetnie

Borkai Zsolt, Győr újraválasztott polgármestere a győri városházán tartott sajtótájékoztatóján 2019. október 15-én. A Fidesz helyi szervezetének elnöke bejelentette, hogy kilép a pártból (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tüntetők fogadták a győri önkormányzat alakuló ülésén Borkai Zsoltot, a tiltakozás miatt pedig a rendőrségnek is ki kellett szállnia. A demonstrálók előbb óvszereket helyeztek a polgármesteri hivatal bejáratára, később pedig ököllel verték azt, követelve, hogy a jachbotrányba belebukott településvezető menjen ki hozzájuk.

Az alakuló ülésre közben megérkezett Borkai, ő vezette az ülést, Glázer Tímea DK-s politikus pedig arra biztatta a tömeget, hogy menjenek be a Díszterembe. Odáig viszont nem jutottak, a biztonságiak és a rendőrök a testükkel állták el az útjukat, miközben a helyszínen szintén jelenlévő Ungár Péter a hatóságokkal igyekezett egyeztetni a történésekről. A politikus a HVG.hu szerint törvénysértőnek nevezte, hogy nem engednek be országgyűlési képviselőket a hivatalba, Borkaiék pedig becsapták a győrieket. Végül Ungárt beengedték volna, a tüntetőket nem.

A demonstrációba videón is bele lehet nézni, többek között az Indexen nézhető vissza a parázs hangulatú tiltakozás.

Az alakuló ülésen Glázer Tímea azt kérte, válasszanak külsős alpolgármestert, hogy ezzel is konszenzust teremthessenek. Az MSZP-s Pollreisz Balázs pedig azt javasolta, bontsanak fel minden szerződést Rákosfalvy Zoltán ügyvédi irodájával. Borkai a vele baráti kapcsolatban álló ügyvéd emlegetése miatt megvonta a szót a képviselőtől.

Közben megjelent a jobbikos Varga-Damm Andrea is, de őt sem engedték csak úgy be. A tüntetők dörömbölése közben megszavazták az illetményeket, Borkainak közel egymilliót ítéltek meg. Pollreisz felvetésére, hogy a költségtérítésről azért lemondhatna, a HVG.hu szerint Borkai dühbe gurult, csürheszerűnek nevezte a kint összegyűlt tömeget, majd azt mondta, az ellenzék és a tiltakozók kuplerájt csinálnak a városházán. A kifejezés hallatán többen is elnevették magukat, hiszen a polgármester a korrupciós ügyek mellett épp egy szexbotrányba bukott bele. Glázer azt javasolta Borkainak, vállalja a drogtesztet, mire a polgármester dühösen felelte, hogy kézen fogja és menjenek el most mindjárt.

Három nevet már bedobtak Borkai Zsolt esetleges utódjaként | Magyar Hang

Az Index szerint Pálinger Katalin olimpiai ezüstérmes kézilabdakapus neve is felmerült.

Mire bejutottunk, vége lett az egésznek – nyilatkozta lapunknak Ungár Péter, aki meglepőnek nevezte, hogy ezek szerint az önkormányzattól nem számítottak a megnövekedett figyelemre, a sajtó és a tüntetők érkezésére. A politikus elmondása szerint bár a városháza egy Patent nevű biztonsági céggel van szerződésben, de felhívta őket, és kiderült, hogy az ő embereik kizárólag jól látható lajstromszámot viselve intézkedhetnének. Ilyeneket viszont nem láttak a bőrdzsekis biztonságiakon, akik feltehetőleg egy másik cégtől voltak. Ungár kérte a rendőröket, hogy igazoltassák az őrző-védőket, viszont azt a választ kapta, hogy ezt nem fogják megtenni.

Borkaival így nem volt módja találkozni, de az LMP-s parlamenti képviselő azt ironikusnak nevezte, hogy Borkai szerint a tüntetők csinálnak kuplerájt a hivatalból. Ilyet pont nem neki kellett volna mondania – jegyezte meg a politikus.