HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Orbán Viktor:...

Orbán Viktor: Erdogan állítja meg az Európába tartó migrációt

HIRDETÉS

„Köszönetet szeretnék mondani a budapestieknek, minden ilyen diplomáciai nagyüzem kényelmetlenségeket okoz” – mondta Orbán Viktor Recep Tayyip Erdogan török elnök látogatása után a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában. A miniszterelnök szerint ez főleg akkor történik meg, ha vitatott személyiség is érkezik és tüntetések is vannak, mivel azok akkora felfordulást okoznak, mint a vendégek biztosítása.

HIRDETÉS

A látogatását kritizáló ellenzékről kijelentette, kétségkívül arról van szó, hogy nem értik a dolgot. Nem rossz indulatot lát a viselkedésükben, hanem inkább a tudatlanságot. Nem akarják megérteni, hogy ha nem Erdogan a török elnök, akkor nincs, aki megállítsa az Európába tartó migrációt.

„Az, hogy a kurdok ügyeit hozzák fel, csak a tudatlanságukat bizonyítja” – mondta a politikus, hiszen az Irak területén élő kurd közösséget támogatja a kormány, többek közt magyar katonai kiképzőkkel.

Hozzátette, ez egy bonyolult gépezet, megérti, hogy ellenzékből nehéz ezt átlátni. Örül annak, hogy a magyar közvélemény ezt a külpolitikát támogatja. Orbán szerint az ország külpolitikája összhangban van a magyarok ösztönvilágával.

„Van egy politikai filozófiája az országnak, ami egybeesik sokunk személyes életfilozófiájával. Egy szóban összefoglalva: szemmagasság. Mert a magyar ember nem szeret se le, se felnézni, ha mással találkozik, szereti, ha a viszony szemmagasságú” – mondta.  

HIRDETÉS

Mint mondta, szerencsére az új főpolgármester, Karácsony Gergely komolyan állt a közös ügyekhez. „Sok fájdalmas dolgot kellett lehúzni a budapesti fejlesztések listájáról, nem volt egy kellemes délelőtt. Álmokat kellett feladni, például a Liget-projektet” – mondta a miniszterelnök.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,645lájkolóTetszik
2,797követőKövetés
18,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Minden hatalom megittasul önmagától – Magyar Hang-ajánló

Nagy Ervin-, Zsiday Viktor- és Timothy Garton Ash-interjú. Riport a szekszárdi cigánynegyedből. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Horthy bevonulása: Karácsony undorodik, Lázár virágot vitt a kormányzó sírjára

A Mi Hazánk Mozgalom a Bartók Béla úton emlékezett Horthy Miklós száz évvel ezelőtti bevonulására, amit a főpolgármester kifejezett undorral és megvetéssel fogadott. Lázár János virágot vitt a kormányzó sírjára.

Harcra, magyar!