HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Orbán Viktor:...

Orbán Viktor: Erdogan állítja meg az Európába tartó migrációt

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

„Köszönetet szeretnék mondani a budapestieknek, minden ilyen diplomáciai nagyüzem kényelmetlenségeket okoz” – mondta Orbán Viktor Recep Tayyip Erdogan török elnök látogatása után a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában. A miniszterelnök szerint ez főleg akkor történik meg, ha vitatott személyiség is érkezik és tüntetések is vannak, mivel azok akkora felfordulást okoznak, mint a vendégek biztosítása.

A látogatását kritizáló ellenzékről kijelentette, kétségkívül arról van szó, hogy nem értik a dolgot. Nem rossz indulatot lát a viselkedésükben, hanem inkább a tudatlanságot. Nem akarják megérteni, hogy ha nem Erdogan a török elnök, akkor nincs, aki megállítsa az Európába tartó migrációt.

„Az, hogy a kurdok ügyeit hozzák fel, csak a tudatlanságukat bizonyítja” – mondta a politikus, hiszen az Irak területén élő kurd közösséget támogatja a kormány, többek közt magyar katonai kiképzőkkel.

Hozzátette, ez egy bonyolult gépezet, megérti, hogy ellenzékből nehéz ezt átlátni. Örül annak, hogy a magyar közvélemény ezt a külpolitikát támogatja. Orbán szerint az ország külpolitikája összhangban van a magyarok ösztönvilágával.

HIRDETÉS

„Van egy politikai filozófiája az országnak, ami egybeesik sokunk személyes életfilozófiájával. Egy szóban összefoglalva: szemmagasság. Mert a magyar ember nem szeret se le, se felnézni, ha mással találkozik, szereti, ha a viszony szemmagasságú” – mondta.  

Mint mondta, szerencsére az új főpolgármester, Karácsony Gergely komolyan állt a közös ügyekhez. „Sok fájdalmas dolgot kellett lehúzni a budapesti fejlesztések listájáról, nem volt egy kellemes délelőtt. Álmokat kellett feladni, például a Liget-projektet” – mondta a miniszterelnök.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,568lájkolóTetszik
3,459követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Orvosi kamara: ez a mai háziorvosi rendszer összedőlését okozná

Kincses Gyula elnök szerint az államosítás alapvetően rendítené meg a tulajdoni biztonságba, az orvosi működés függetlenségébe vetett bizalmukat.

Mostoha