HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Óvoda után jö...

Óvoda után jöhet a nulladik évfolyam

HIRDETÉS

A Népszava úgy tudja, az új Nemzeti Alaptantervben (NAT) is bekerül az általános iskolában bevezetendő nulladik évfolyam. Az ötlet arról szól, hogy az óvoda után egy felkészülési évfolyamba kerüljenek a gyerekek, leginkább olyanok, akik úgy tűnik, nem elég érettek az iskolára.

HIRDETÉS

A napilap felkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát (EMMI), ám a tárca nem kommentálta az értesülést érdemben. Mint írták, mivel a NAT csak előkészítési szakaszban van, addig arról nem tájékoztatnak senkit. A lap értesülése szerint a november 5-7. között megtartott hajdúszoboszlói Országos Közoktatási Szakértői Konferencián is téma volt a nulladik évfolyam bevezetése. Az ötlet egyébként először tavaly került elő, akkor azonban több szakmai szervezet is tiltakozott, mert szerintük ez a szisztéma szegregációval járhat, de az ötletet nemigen dolgozták ki.

Mégsem lesz kötelező a nyelvvizsga az egyetemi felvételihez | Magyar Hang

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával (HÖOK) és más szervezettekkel való egyeztetés után azt javasolja a kormánynak, hogy a kötelező nyelvvizsga követelmény kerüljön ki a felsőoktatási felvételi elvárások közül, az erről szóló javaslatot szerdán nyújtja be a kormánynak – jelentette be Schanda Tamás, a tárca parlamenti államtitkára Hajdúszoboszlón, a XXI.

A Magyar Óvodapedagógiai Egyesület pedig arra hívta fel a figyelmet, a gyerekeknek nem tenne jót, ha a megszokott környezetükből, vagyis az óvodából kiszakítva próbálnák meg őket felkészíteni az iskolára. Az intézkedés ráadásul az óvodák, óvodapedagógusok munkáját is megkérdőjelezi, hiszen a plusz egyéves óvodai fejlesztés lehetősége eddig is adott volt azoknak a gyerekeknek, akikről a szülők és az óvodapedagógusok közösen úgy döntöttek, még nem iskolaérettek.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,644lájkolóTetszik
2,798követőKövetés
18,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Minden hatalom megittasul önmagától – Magyar Hang-ajánló

Nagy Ervin-, Zsiday Viktor- és Timothy Garton Ash-interjú. Riport a szekszárdi cigánynegyedből. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Horthy bevonulása: Karácsony undorodik, Lázár virágot vitt a kormányzó sírjára

A Mi Hazánk Mozgalom a Bartók Béla úton emlékezett Horthy Miklós száz évvel ezelőtti bevonulására, amit a főpolgármester kifejezett undorral és megvetéssel fogadott. Lázár János virágot vitt a kormányzó sírjára.

Harcra, magyar!