HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Óvoda után jö...

Óvoda után jöhet a nulladik évfolyam

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A Népszava úgy tudja, az új Nemzeti Alaptantervben (NAT) is bekerül az általános iskolában bevezetendő nulladik évfolyam. Az ötlet arról szól, hogy az óvoda után egy felkészülési évfolyamba kerüljenek a gyerekek, leginkább olyanok, akik úgy tűnik, nem elég érettek az iskolára.

A napilap felkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát (EMMI), ám a tárca nem kommentálta az értesülést érdemben. Mint írták, mivel a NAT csak előkészítési szakaszban van, addig arról nem tájékoztatnak senkit. A lap értesülése szerint a november 5-7. között megtartott hajdúszoboszlói Országos Közoktatási Szakértői Konferencián is téma volt a nulladik évfolyam bevezetése. Az ötlet egyébként először tavaly került elő, akkor azonban több szakmai szervezet is tiltakozott, mert szerintük ez a szisztéma szegregációval járhat, de az ötletet nemigen dolgozták ki.

Mégsem lesz kötelező a nyelvvizsga az egyetemi felvételihez | Magyar Hang

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával (HÖOK) és más szervezettekkel való egyeztetés után azt javasolja a kormánynak, hogy a kötelező nyelvvizsga követelmény kerüljön ki a felsőoktatási felvételi elvárások közül, az erről szóló javaslatot szerdán nyújtja be a kormánynak – jelentette be Schanda Tamás, a tárca parlamenti államtitkára Hajdúszoboszlón, a XXI.

A Magyar Óvodapedagógiai Egyesület pedig arra hívta fel a figyelmet, a gyerekeknek nem tenne jót, ha a megszokott környezetükből, vagyis az óvodából kiszakítva próbálnák meg őket felkészíteni az iskolára. Az intézkedés ráadásul az óvodák, óvodapedagógusok munkáját is megkérdőjelezi, hiszen a plusz egyéves óvodai fejlesztés lehetősége eddig is adott volt azoknak a gyerekeknek, akikről a szülők és az óvodapedagógusok közösen úgy döntöttek, még nem iskolaérettek.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,563lájkolóTetszik
3,459követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Orvosi kamara: ez a mai háziorvosi rendszer összedőlését okozná

Kincses Gyula elnök szerint az államosítás alapvetően rendítené meg a tulajdoni biztonságba, az orvosi működés függetlenségébe vetett bizalmukat.

Mostoha