Óvoda után jöhet a nulladik évfolyam

Óvoda után jöhet a nulladik évfolyam

Általános iskola Illusztráció: Pixabay

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Népszava úgy tudja, az új Nemzeti Alaptantervben (NAT) is bekerül az általános iskolában bevezetendő nulladik évfolyam. Az ötlet arról szól, hogy az óvoda után egy felkészülési évfolyamba kerüljenek a gyerekek, leginkább olyanok, akik úgy tűnik, nem elég érettek az iskolára.

A napilap felkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát (EMMI), ám a tárca nem kommentálta az értesülést érdemben. Mint írták, mivel a NAT csak előkészítési szakaszban van, addig arról nem tájékoztatnak senkit. A lap értesülése szerint a november 5-7. között megtartott hajdúszoboszlói Országos Közoktatási Szakértői Konferencián is téma volt a nulladik évfolyam bevezetése. Az ötlet egyébként először tavaly került elő, akkor azonban több szakmai szervezet is tiltakozott, mert szerintük ez a szisztéma szegregációval járhat, de az ötletet nemigen dolgozták ki.

Mégsem lesz kötelező a nyelvvizsga az egyetemi felvételihez | Magyar Hang

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával (HÖOK) és más szervezettekkel való egyeztetés után azt javasolja a kormánynak, hogy a kötelező nyelvvizsga követelmény kerüljön ki a felsőoktatási felvételi elvárások közül, az erről szóló javaslatot szerdán nyújtja be a kormánynak - jelentette be Schanda Tamás, a tárca parlamenti államtitkára Hajdúszoboszlón, a XXI.

A Magyar Óvodapedagógiai Egyesület

pedig arra hívta fel a figyelmet, a gyerekeknek nem tenne jót, ha a megszokott

környezetükből, vagyis az óvodából kiszakítva próbálnák meg őket felkészíteni

az iskolára. Az intézkedés ráadásul az óvodák, óvodapedagógusok munkáját is

megkérdőjelezi, hiszen a plusz egyéves óvodai fejlesztés lehetősége eddig is

adott volt azoknak a gyerekeknek, akikről a szülők és az óvodapedagógusok

közösen úgy döntöttek, még nem iskolaérettek.