Veres Pál: Megtesszük a gesztusokat

Veres Pál: Megtesszük a gesztusokat

Veres Pál (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Akár az ingatlanok önkormányzati felvásárlása is szóba jöhet a Miskolc egyik szégyenfoltjának tartott Lyukóvölgyben, hogy megkezdődhessen az ottani állapotok jobbá tétele – erről is beszélt lapunknak adott interjújában a borsodi megyeszékhely új polgármestere. A függetlenként – de az ellenzéki pártok támogatásával – induló Veres Pál elmondta azt is, hogy az előző városvezetés sikerpropagandájával ellentétben a helyi tömegközlekedési cégnél válságmenedzselésre van szükség. Leszögezte, hogy egészséges és eredményes egyensúlyra törekszik az ellenzéki politikusok szövetsége és a kormánypárti képviselők között, és tesz majd gesztusokat a Fidesz-KDNP felé.

Részletek a Magyar Hang november 8-i (2019/45.) számában megjelent interjúból!

– A kampányban hangsúlyozta a függetlenségét, de az ellenzéki pártok ön mögött álltak. Mennyire próbálnak most nyomást gyakorolni a különféle pozíciók kiosztásánál?
– A nyári megállapodásunkkor – amikor elfogadtam a támogatásukat – az volt az egyik alapfeltételem, hogy ne pártpolitikai alapon menjenek a dolgok, csak a város érdeke, a szakértelem számítson. Határozottan mondhatom, hogy nem nyújtottak be számlákat, ahol lett volna erre akár óvatos szándék is, azt megbeszéltük.

Mindenki kukája Miskolc szívében: az ablakon dobálják ki a szemetet a toronyházból | Magyar Hang

(...)

A Lyukóvölgy hírhedt része Miskolcnak, az ottani állapotokkal mit fog kezdeni?
– Jól látszik, hogy 20–25 év alatt jutottunk idáig. Hogy arra az állapotra visszatérjünk, ami 25 évvel ezelőtt volt, az is legalább 15-20 év. Velük együtt kell dolgozni, kis lépésekben. Szociális lépcsőfokokat határozunk meg. Egy példa: nincs közvilágítás, de lehet, hogy csak égőt kell cserélni.

(...)

– Mennyiben árnyalja tovább ezt a képet a drog? Ismert a herbál és a különféle olcsó kábítószerek rendkívüli elterjedtsége a legszegényebbek között.
– Ez élő probléma. Bármennyire bánt, hogy Miskolc kapcsán ezekről a témákról kell beszélni, letagadni nem lehet.

Hogyan áll Miskolcon az átadás-átvétel? Volt-e olyan korábban kötött szerződés, amelyre kifejezetten kíváncsi volt? Talált-e már csontvázakat? Elődjével, Kriza Ákossal tartja-e a kapcsolatot? Felmerült-e, hogy díszpolgári címet adjon neki? Hogyan valósítaná meg ígéretét, hogy a fiatalokat Miskolcon tartsa? Mennyire van szüksége tervei megvalósításához a kormányra? Ismerve az országban uralkodó közbeszédet, kialakíthat-e a kormánnyal korrekt kapcsolatot? Mennyire dominál Borsodban a kétkezi munka? Mit gondol a közmunkáról? Mit tenne a Lyukóvölggyel és a Tetemvárral?
A válaszokat keresse a Magyar Hang november 8-án megjelent 2019/45. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/45. számban? Itt megnézheti!

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.