HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Veres Pál: Me...

Veres Pál: Megtesszük a gesztusokat

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Akár az ingatlanok önkormányzati felvásárlása is szóba jöhet a Miskolc egyik szégyenfoltjának tartott Lyukóvölgyben, hogy megkezdődhessen az ottani állapotok jobbá tétele – erről is beszélt lapunknak adott interjújában a borsodi megyeszékhely új polgármestere. A függetlenként – de az ellenzéki pártok támogatásával – induló Veres Pál elmondta azt is, hogy az előző városvezetés sikerpropagandájával ellentétben a helyi tömegközlekedési cégnél válságmenedzselésre van szükség. Leszögezte, hogy egészséges és eredményes egyensúlyra törekszik az ellenzéki politikusok szövetsége és a kormánypárti képviselők között, és tesz majd gesztusokat a Fidesz-KDNP felé.

Részletek a Magyar Hang november 8-i (2019/45.) számában megjelent interjúból!

– A kampányban hangsúlyozta a függetlenségét, de az ellenzéki pártok ön mögött álltak. Mennyire próbálnak most nyomást gyakorolni a különféle pozíciók kiosztásánál?
– A nyári megállapodásunkkor – amikor elfogadtam a támogatásukat – az volt az egyik alapfeltételem, hogy ne pártpolitikai alapon menjenek a dolgok, csak a város érdeke, a szakértelem számítson. Határozottan mondhatom, hogy nem nyújtottak be számlákat, ahol lett volna erre akár óvatos szándék is, azt megbeszéltük.

Mindenki kukája Miskolc szívében: az ablakon dobálják ki a szemetet a toronyházból | Magyar Hang

(…)

A Lyukóvölgy hírhedt része Miskolcnak, az ottani állapotokkal mit fog kezdeni?
– Jól látszik, hogy 20–25 év alatt jutottunk idáig. Hogy arra az állapotra visszatérjünk, ami 25 évvel ezelőtt volt, az is legalább 15-20 év. Velük együtt kell dolgozni, kis lépésekben. Szociális lépcsőfokokat határozunk meg. Egy példa: nincs közvilágítás, de lehet, hogy csak égőt kell cserélni.

(…)

– Mennyiben árnyalja tovább ezt a képet a drog? Ismert a herbál és a különféle olcsó kábítószerek rendkívüli elterjedtsége a legszegényebbek között.
– Ez élő probléma. Bármennyire bánt, hogy Miskolc kapcsán ezekről a témákról kell beszélni, letagadni nem lehet.

HIRDETÉS

Hogyan áll Miskolcon az átadás-átvétel? Volt-e olyan korábban kötött szerződés, amelyre kifejezetten kíváncsi volt? Talált-e már csontvázakat? Elődjével, Kriza Ákossal tartja-e a kapcsolatot? Felmerült-e, hogy díszpolgári címet adjon neki? Hogyan valósítaná meg ígéretét, hogy a fiatalokat Miskolcon tartsa? Mennyire van szüksége tervei megvalósításához a kormányra? Ismerve az országban uralkodó közbeszédet, kialakíthat-e a kormánnyal korrekt kapcsolatot? Mennyire dominál Borsodban a kétkezi munka? Mit gondol a közmunkáról? Mit tenne a Lyukóvölggyel és a Tetemvárral?
A válaszokat keresse a Magyar Hang november 8-án megjelent 2019/45. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/45. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

41,110lájkolóTetszik
3,824követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Schilling Árpád: Vidnyánszky kezdetektől hiányos érvkészlete mára puszta önsajnálattá merevedett

A rendező szerint a kuratóriumi elnök is leiratkozott a „sorosista, libernyák, szabadkőműves” mantrát hajtogató nemzeti radikálisok színvonalára.