HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Veres Pál: Me...

Veres Pál: Megtesszük a gesztusokat

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Akár az ingatlanok önkormányzati felvásárlása is szóba jöhet a Miskolc egyik szégyenfoltjának tartott Lyukóvölgyben, hogy megkezdődhessen az ottani állapotok jobbá tétele – erről is beszélt lapunknak adott interjújában a borsodi megyeszékhely új polgármestere. A függetlenként – de az ellenzéki pártok támogatásával – induló Veres Pál elmondta azt is, hogy az előző városvezetés sikerpropagandájával ellentétben a helyi tömegközlekedési cégnél válságmenedzselésre van szükség. Leszögezte, hogy egészséges és eredményes egyensúlyra törekszik az ellenzéki politikusok szövetsége és a kormánypárti képviselők között, és tesz majd gesztusokat a Fidesz-KDNP felé.

HIRDETÉS

Részletek a Magyar Hang november 8-i (2019/45.) számában megjelent interjúból!

– A kampányban hangsúlyozta a függetlenségét, de az ellenzéki pártok ön mögött álltak. Mennyire próbálnak most nyomást gyakorolni a különféle pozíciók kiosztásánál?
– A nyári megállapodásunkkor – amikor elfogadtam a támogatásukat – az volt az egyik alapfeltételem, hogy ne pártpolitikai alapon menjenek a dolgok, csak a város érdeke, a szakértelem számítson. Határozottan mondhatom, hogy nem nyújtottak be számlákat, ahol lett volna erre akár óvatos szándék is, azt megbeszéltük.

Mindenki kukája Miskolc szívében: az ablakon dobálják ki a szemetet a toronyházból | Magyar Hang

(…)

HIRDETÉS

A Lyukóvölgy hírhedt része Miskolcnak, az ottani állapotokkal mit fog kezdeni?
– Jól látszik, hogy 20–25 év alatt jutottunk idáig. Hogy arra az állapotra visszatérjünk, ami 25 évvel ezelőtt volt, az is legalább 15-20 év. Velük együtt kell dolgozni, kis lépésekben. Szociális lépcsőfokokat határozunk meg. Egy példa: nincs közvilágítás, de lehet, hogy csak égőt kell cserélni.

(…)

– Mennyiben árnyalja tovább ezt a képet a drog? Ismert a herbál és a különféle olcsó kábítószerek rendkívüli elterjedtsége a legszegényebbek között.
– Ez élő probléma. Bármennyire bánt, hogy Miskolc kapcsán ezekről a témákról kell beszélni, letagadni nem lehet.

Hogyan áll Miskolcon az átadás-átvétel? Volt-e olyan korábban kötött szerződés, amelyre kifejezetten kíváncsi volt? Talált-e már csontvázakat? Elődjével, Kriza Ákossal tartja-e a kapcsolatot? Felmerült-e, hogy díszpolgári címet adjon neki? Hogyan valósítaná meg ígéretét, hogy a fiatalokat Miskolcon tartsa? Mennyire van szüksége tervei megvalósításához a kormányra? Ismerve az országban uralkodó közbeszédet, kialakíthat-e a kormánnyal korrekt kapcsolatot? Mennyire dominál Borsodban a kétkezi munka? Mit gondol a közmunkáról? Mit tenne a Lyukóvölggyel és a Tetemvárral?
A válaszokat keresse a Magyar Hang november 8-án megjelent 2019/45. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/45. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,510lájkolóTetszik
3,046követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Karanténba kerülnek a magyar diákok a koronavírus-veszély miatt

Tizenegy magyar középiskolás diák, valamint kísérőjük és az autóbusz két vezetője kerül a Szent László Kórházba kéthetes elkülönítésre, miután vasárnap este hazatérnek Észak-Olaszországból, ahol gyorsan terjed az új koronavírus - tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vasárnap délután az MTI-t.

Fake? Gáz!