HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Jászberényben...

Jászberényben már most többen szavaztak, mint október 13-án

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Már délután három órakor többen voltak szavazni a jászberényi megismételt polgármester-választáson, mint október 13-án.

HIRDETÉS

A valasztas.hu oldalon elérhető adatok szerint a szűk egy hónappal ezelőtti önkormányzati voksoláson a város kapcsán közzétett utolsó – fél hetes – adat szerint 9 155 ember adta le a szavazatát, ez 42,58 százalékos részvételi arányt jelent. Ezt az arányt már délután három órakor túlszárnyalták, délután ötre pedig jócskán meghaladták. A legfrissebb számok szerint ugyanis majdnem 12 200-an voltak szavazni, ez 56,75 százalékot jelent.

A hely, ahol a Fidesz érvel a gazdasági bevándorlók mellett | Magyar Hang

Jászberényben az önkormányzati választáson 14 szavazattal győzött az összellenzéki támogatással induló jobbikos Budai Lóránt a fideszes Szabó Tamás előtt. A területi választási bizottság szerint azért kell megismételni a választást, mert egyes események „olyan mértékben tették aggályossá a választási eredményt”, amelyet csak egy új szavazással lehet orvosolni. Például a bizottság szerint idegenek mentek a szavazókörökbe, „a szavazatszámláló bizottsági tagok kontrollálatlanul mozogtak”, illetve szavazási szándékot torzító pénzfelajánlás is történt. Mindezt a Szegedi Ítélőtábla is helybenhagyta.

Vasárnap országszerte összesen tíz helyen tartanak megismételt választásokat. Szekszárdon két egyéni választókörzetben járulhatnak az urnákhoz az ott élők, a döntés pedig érdemben befolyásolhatja a közgyűlés összetételét. A fideszes polgármesternek ugyanis jelenleg nincs többsége, kettővel több ellenzéki képviselő jutott be a közgyűlésbe. Új voksolás most ezek közül két helyen van.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,753lájkolóTetszik
3,047követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek